Tehnologia de afișare pliabilă a evoluat mult în ultimii doi ani și a fost utilizată într-o gamă largă de dispozitive, de la smartphone-uri la hibrizi tabletă/laptop. Cu toate acestea, un nou caz interesant de utilizare a acestei tehnologii este explorat de Apple.

Potrivit unui brevet obținut recent de compania din Cupertino, într-o zi ecranele flexibile ar putea ajunge pe seria Apple Watch. Această informație a fost prezentată pentru prima dată de AppleInsider într-un articol dedicat. Mai exact, brevetul descrie un potențial smartwatch cu ecran pliabil pentru Apple Watch.

Pe hârtie, acest lucru ar putea suna futurist și oarecum excentric, dar o astfel de abordare a dispozitivelor de tip wearables are un mare potențial. Suprafața suplimentară a ecranului poate facilita interacțiuni mult mai eficiente cu Apple Watch. În plus, există, practic, un spațiu nelimitat de personalizare pentru utilizator.

Conceptul pentru un Apple Watch cu ecran flexibil ar putea să nu ajungă niciodată să se transforme într-un produs real, disponibil comercial. Chiar dacă dispozitivele pliabile de la Samsung sunt mai populare ca niciodată, cel mai probabil, nu vom vedea nici măcar un iPhone pliabil în viitorul apropiat.

Există câteva zvonuri vagi care indică posibilitatea realizării unui iPad pliabil, dar, chiar dacă un astfel de dispozitiv există, acesta se află probabil în stadii foarte incipiente de dezvoltare.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:


Share articol: