Apple ar putea lansa în viitorul apropiat un iPhone sau un iPad pliabil, deoarece compania deține acum un brevet pentru o tehnologie care ar putea duce acest concept la următorul nivel. 

Potrivit Patently Apple, ecranul este subțiat în zona de pliere prin procesare chimică și ar putea folosi diferite materiale pentru a menține zona netedă în permanență, fără ca pliul să se simtă în vreun fel.

Surse din industria coreeană citate de GSM Arena au afirmat că o lansare în 2026 este un obiectiv realist, contrar afirmației analistului Ming-Chi Kuo, potrivit căruia primul produs Apple cu ecran pliabil va fi un MacBook de 20,3", programat să fie prezentat în 2027.

Brevetul Apple arată că pliurile din zona în care se îndoaie ecranul pot fi reduse printr-un strat de acoperire transparent care se suprapune peste panoul de afișare. În stratul de sticlă se poate forma o adâncitură care să fie paralelă cu axa de îndoire, echilibrând zona.

Porțiunea subțiată local va fi întărită de un polimer depus sub formă de lichid în cavitatea formată și ulterior întărit prin aplicarea de lumină UV, căldură și alte tehnici de întărire a materialelor.

Brevetul a dezvăluit că ar putea fi necesară schimbarea întregii compoziții a sticlei. De exemplu, sodiul din sticla de la suprafață poate fi înlocuit cu potasiu. Acest lucru ar crea o tensiune de compresie în straturile de suprafață tratate, permițând sticlei să reziste la zgârieturi și la alte deteriorări cauzate de uzură.

 

Share articol: