Potrivit unor zvonuri care au apărut în presa din Coreea, Apple lucrează la un laptop cu ecran pliabil. Compania se pare că este în discuții cu furnizorii pentru a lansa un MacBook cu ecran pliabil. 

Acesta ar urma să fie lansat în 2026, cu o prezentare oficială în 2025. Producătorii coreeni de ecrane, precum Samsung Display și LG Display, au investit foarte mult în ultima vreme în panouri OLED pentru laptopuri, acum că piața smartphone-urilor este destul de saturată. Ambele companii „coordonează în prezent planurile de dezvoltare și producție pentru panouri OLED pliabile pentru laptopuri", pe măsură ce piața incipientă pentru acestea crește.

O comandă din partea Apple ar face cu siguranță o mare diferență pe această piață încă minusculă. Potrivit surselor citate, dimensiunile mai mari ale ecranelor sunt menite să fie mai profitabile pentru producătorii de panouri, chiar dacă este cu atât mai dificil să obțină densități mari de pixeli cu cât acestea sunt mai mari. Cu toate acestea, ecranele pliabile pentru laptopuri sunt mai profitabile decât ecranele pliabile pentru smartphone-uri, așa că, în mod evident, aceasta va fi o oportunitate uriașă pentru producătorii de ecrane de a face profit în viitorul apropiat.

___________________________________________________________________________________________________

Share articol: