Pornind de la un schelet descoperit în anul 2017 în nord-vestul Malaysiei, oamenii de știință au reușit să reconstituie înfățișarea cele căreia i-a aparținut.

„Femeia din Penang”, cum este denumită, a murit în urmă cu 5.700 de ani, la o vârstă destul de înaintată pentru acele timpuri - în jurul vârstei de 40 de ani.

Ca să afle cum arăta, o echipă de la Universitatea Sains Malaysia din Penang, alături de graficieni brazilieni, au folosit diferite metode și tehnici de medicină legală, ca să afle detalii despre craniu.

Astfel, ei au determinat vârsta aproximativă a persoanei, sexul și rasa, apoi au realizat o copie digitală a craniului, pentru a testa diferite simulări, pentru reconstituirea chipului.

Cu ajutorul tehnologiei moderne, au reușit să aproximeze mărimea și forma nasului, buzelor și ochilor. Chipul obținut astfel, deși foarte realist, este doar o aproximare, pentru că este imposibil de aflat cu exactitate cum arăta femeia care a trăit în Epoca de Piatră.

Cauza morții femeii este încă necunoscută. Scheletul ei s-a păstrat însă foarte bine, fenomen rar întâlnit într-o climă tropicală cum este cea din Malaysia. Vârsta a fost stabilită analizând uzura danturii și structura craniului.
 

Share articol: