OpenAI a lansat o aplicație pentru iOS pentru ChatGPT, promițând că o versiune pentru Android va apărea și ea în curând. 

Aplicația este gratuită, sincronizează istoricul de chat cu navigarea online și dispune de intrare vocală, susținută de modelul de recunoaștere vocală open-source Whisper al OpenAI. Aplicația funcționează atât pe iPhone, cât și pe iPad și poate fi descărcată de pe App Store. Aplicația a fost lansată mai întâi în SUA și se va extinde în alte țări în următoarele săptămâni.

OpenAI nu a sugerat anterior că va exista o aplicație mobilă, dar decizia are sens, având în vedere popularitatea incredibilă a ChatGPT. Chatbot-ul AI a fost lansat în noiembrie anul trecut, dar a explodat ca utilizare. Unele estimări externe sugerează că aplicația a atras 100 de milioane de utilizatori până în luna ianuarie a acestui an, deși OpenAI nu a confirmat niciodată aceste cifre.

Lansarea aplicației este interesantă, având în vedere abordarea oarecum ambivalentă a OpenAI în ceea ce privește poziționarea ChatGPT pe piață. Deși chatbot-ul a fost lansat ca un experiment, acesta a găsit rapid un public de consumatori care îl folosesc pentru orice, de la copiatul la eseurile de la facultate până la aplicații în business. În februarie, OpenAI a lansat un abonament premium numit ChatGPT Plus, care oferă acces prioritar și răspunsuri generate folosind cel mai recent model lingvistic al companiei, GPT-4. Acesta costă 20 de dolari pe lună.

Până în prezent, cea mai rapidă metodă de a accesa modelele lingvistice ale OpenAI pe mobil a fost utilizarea aplicației Bing a Microsoft, care oferă acces la chatbot-ul companiei, alimentat tot de GPT-4. O aplicație oficială a ChatGPT va „fura” probabil o parte din acești utilizatori din portofoliul Microsoft, care a folosit accesul la chatbot-ul său ca pe o modalitate de a atrage oamenii către Bing și Edge.

Totuși, deocamdată cel puțin, ChatGPT are aceleași probleme pe mobil ca și pe web. Printre acestea se numără tendința robotului de a fabrica informații și îngrijorările legate de confidențialitate. OpenAI a oferit abia recent utilizatorilor opțiunea de a face conversațiile private, iar ecranul de pornire al aplicației încă îi avertizează pe utilizatori să nu împărtășească „informații sensibile" prin intermediul ChatGPT.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: