Într-o declarație recentă, Comisia Europeană a pus sub semnul întrebării legalitatea modelului de afaceri al Google și a lăsat să se înțeleagă că ar putea fi luate măsuri extreme pentru a pune capăt dominației companiei pe piața publicității online.

Potrivit Comisiei Europene, există o mare posibilitate ca practicile actuale ale Google să fie anticoncurențiale și, prin urmare, să fie ilegale, conform legislației UE.

Opinia preliminară a Comisiei Europene afirmă că `doar renunțarea obligatorie de către Google la o parte din serviciile sale ar răspunde preocupărilor în materie de concurență". Cu alte cuvinte, dacă vrea să aibă în continuare acces la piața unică europeană, Google are două opțiuni - fie își desființează activitatea de publicitate online, fie riscă o amendă masivă de 10% din cifra sa de afaceri anuală la nivel mondial.

De asemenea, Google ar putea, teoretic, să decidă să se retragă din UE sau (mai realist) să urmărească un alt tip de acord cu Comisia. Trebuie remarcat faptul că poziția autorităților europene nu este una definitivă.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: