Compania de cercetare și dezvoltare în domeniul inteligenței artificiale OpenAI a introdus o nouă funcție pentru programul său de generare a imaginilor, DALL-E.

Noul sistem DALL-E 2 poate „extinde” marginile unor tablouri, completându-le astfel cu imagini pe care le consideră potrivite.

Într-un fel, putem spune că algoritmii AI „își imaginează” cum arăta o anumită scenă, din care pictorul a redat în tabloul său numai un cadru.

Mai mult, softul reușește să imite foarte bine stilul oricărui pictor analizat, jocurile de lumini, umbre și culori, astfel încât imaginile realizate par să fie create chiar de către respectivul artist.

Printre tablourile „extinse” astfel se numără Fata cu cercel de perlă de Johannes Vermeer.

Chiar dacă performanța programului este impresionantă, acesta nu-și poate „imagina” singur scenele. DALL-E este un soft care transformă textul în imagine, prin urmare are nevoie de o persoană care să-i scrie ce anume trebuie să deseneze.

Totuși, prin această nouă funcție, DALL-E 2 se deosebește de alte sisteme similare, dar mai mici și mai puțin avansate, cum sunt Midjourney și Stable Diffusion.

DALL-E este disponibil în versiunea beta și este folosit deja de peste un milion de utilizatori. Aceștia au acces la un număr de imagini gratuite, dar pot cumpăra mai multe, dacă doresc.
 

Share articol: