Deși nu mai e foarte mult până la lansarea oficială a gamei iPhone 15, data precisă nu este încă publică, în mod oficial. Totuși, ca în fiecare an, se vehiculează online o dată de lansare, conform istoricului evenimentelor companiei. 

Apple obișnuia să anunțe noile iPhone-uri în prima sau a doua zi de marți a lunii septembrie, dar o suprapunere cu o sărbătoare publică a fost probabil motivul pentru care iPhone 14 a fost anunțat miercuri, 7 septembrie anul trecut.

Cei de la 9to5Mac au motive să creadă că lansarea din acest an va cădea tot într-o zi de miercuri. Aceștia au aflat din mai multe surse că operatorii de telefonie mobilă le-au cerut angajaților lor să nu absenteze pe 13 septembrie, deoarece în acea zi va avea loc un anunț important privind un smartphone.

Având în vedere că Apple își anunță telefoanele în septembrie, este ușor să punem cap la cap două și două și să deducem că atunci va avea loc evenimentul de anunțare a iPhone 15. Dacă este într-adevăr așa, precomenzile pentru iPhone 15 vor începe probabil vineri, 15 septembrie, iar telefoanele vor fi puse în vânzare o săptămână mai târziu, pe 22 septembrie. Acest lucru înseamnă că lansarea va fi întârziată cu aproximativ o săptămână față de momentul în care a fost lansată seria iPhone 14 în 2022.

Un raport anterior spunea că noua modalitate de afișare pe care Apple o folosește pentru a micșora marginile de pe iPhone 15 Pro și Pro Max ar putea cauza inițial o penurie, dar se pare că aceste probleme au fost rezolvate.

Seria iPhone 15 ar putea fi cea mai mare actualizare din ultimii trei ani. Se așteaptă ca întreaga gamă să adopte portul USB-C. Modelele Pro ar putea avea un corp din titan, margini foarte subțiri, un nou cip pe 3nm și camere mai bune.

Modelele standard ar putea primi modulul de insulă dinamică a iPhone 14 Pro, o cameră de 48 MP și cipul A16 Bionic.

De asemenea, este foarte probabil ca iPhone 15 Pro Max să aibă o nouă cameră teleobiectiv periscop, ceea ce l-ar putea face unul dintre cele mai bune telefoane din 2023 la acest capitol.

__________________________________________________________________________________________________

Share articol: