Un tablou al artistului austriac Gustav Klimt, despre care se credea că a fost pierdut timp de 100 de ani, a fost găsit la Viena.

Portretul lui Fraulein Lieser a aparținut unei familii de evrei din Austria și a fost expus ultima dată public în 1925. Soarta sa de după acea dată este neclară, dar familia actualilor proprietari deține tabloul încă din anii 1960.
Casa de licitații Im Kinsky estimează valoarea tabloului la peste 54 de milioane de dolari.

„O pictură de o asemenea raritate, semnificație artistică și valoare nu a mai fost disponibilă pe piața de artă din Europa Centrală de zeci de ani", au declarat reprezentanții Im Kinsky într-un comunicat de presă, citat de BBC.

Portretul va fi scos la licitație pe 24 aprilie, în numele proprietarilor și al succesorilor legali ai familiei Lieser. Înaintea licitației, tabloul va fi prezentat în diverse locații internaționale, inclusiv în Marea Britanie, Elveția, Germania și Hong Kong, a precizat sursa citată.

Ernst Ploil, co-director general al casei de licitații Kinsky, a declarat că până în prezent nu au găsit nicio dovadă potrivit căreia opera ar fi fost furată ori vandalizată înainte sau în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. „Pictura este considerată pierdută în toate cataloagele care detaliază lucrările lui Klimt. În cercurile noastre, pierdut înseamnă distrus, cel mai probabil incendiat în timpul războiului. Nu era de așteptat ca acesta să reapară vreodată”, au transmis reprezentanții casei de licitații.

În trecut, operele de artă ale lui Klimt s-au vândut la licitație pentru sume uriașe. Lucrarea sa numită „Lady with a Fan" a fost vândută pentru 85,3 milioane de lire sterline în luna iunie, devenind astfel cea mai valoroasă operă de artă achiziționată vreodată la o licitație în Europa.

Sursa foto

Share articol: