Elon Musk va redenumi Twitter în „X” și va elimina treptat brandingul cu pasărea albastră. Proprietarul rețelei de socializare a postat vestea în weekend chiar pe rețeaua de socializare, provocând un val de speculații.

Linda Yaccarino, proaspăt numită CEO Twitter, a dezvăluit că „X” va fi o platformă îmbunătățită și va fi „alimentată de AI".

Postarea publicată sâmbătă noaptea arătat că „în curând ne vom lua adio de la marca Twitter și, treptat, de la toate păsările", iar domeniul x.com redirecționează deja către twitter.com. Directorii companiei au confirmat deja că Twitter Inc. a fost redenumită în X Corp. înregistrată în statul Nevada, iar sediul central al companiei se află în San Francisco, care face parte din statul California.

Schimbările din jurul Twitter au fost constante de când Musk a preluat conducerea după ce a fost încheiat un acord de 44 de miliarde de dolari. Noul proprietar a concediat foștii liderii de echipă, a desființat consiliul de administrație și a redus forța de muncă de la aproape 8.000 de angajați la doar 1.500. Aceste mișcări, combinate cu opiniile controversate ale lui Musk cu privire la libertatea de exprimare, au dus la o scădere dramatică a veniturilor din publicitate.

În prezent, platforma se află încă într-o scădere de 50% a fluxului de numerar. Una dintre încercările de a readuce banii în companie a fost introducerea Twitter Blue, care a permis tuturor să plătească 8 dolari/lună pentru o bifă albastră pe care scrie „Verificat" și care oferă mai multe funcții, inclusiv editarea tweet-urilor, o limită mai lungă de caractere și obținerea de venituri din reclame.

__________________________________________________________________________________________________

Share articol: