În timpul evenimentului Made by Google, compania a anunțat că integrează chatbot-ul său - numit Bard AI - în funcționalitatea Google Assistant. Compania descrie caracteristica drept o combinație între „raționamentul generativ" al lui Bard și „ajutorul personalizat" oferit de Assistant pentru a furniza răspunsuri mai bine contextualizate pentru utilizatorii de mobil. Integrarea va fi disponibilă în următoarele câteva luni. Funcția a fost dezbătută public pentru prima dată în această vară și se pare că acum s-a și adeverit. 

„În timp ce Assistant se descurcă foarte bine cu sarcini rapide, cum ar fi setarea cronometrelor, oferirea de actualizări ale vremii și efectuarea de apeluri rapide, există mult mai multe lucruri pe care ne-am imaginat întotdeauna că un asistent personal dezvoltat și capabil ar trebui să le poată face", a declarat vicepreședintele Google Assistant / Bard, Sissie Hsiao, în timpul discursului de prezentare. „Dar tehnologia pentru a oferi acest lucru nu a existat până acum".

Similar cu recent anunțata Alexa cu AI generativă de la Amazon, Google Assistant cu Bard integrat își propune să ofere un „ajutor mai personalizat" decât asistenții relativ simpli de pe smartphone-uri (printre care se numără și Alexa și Siri) cu care ne-am obișnuit în ultimul deceniu. Google spune că Assistant cu Bard poate ajuta la sarcini precum planificarea călătoriilor, căutarea de e-mailuri, crearea de liste de cumpărături și trimiterea de mesaje. Puteți interacționa cu acesta prin text, voce sau imagini - mai mult prin conversație și cu mai multe informații contextuale decât cu asistentul Google standard, arată Engadget. 

„Să zicem că decideți cu toții să mergeți într-o drumeție cu câinele, dar ajungeți la o bifurcație pe traseu", a spus Hsiao în timpul demonstrației produsului. „Faceți o fotografie a indicatorului de traseu și întrebați: „Ce traseu îmi recomanzi pentru un grup și pentru câinele meu mic?". Și, uite așa, știi că Traseul de Nord este cel mai bun." Demonstrația a arătat apoi utilizatorul folosind Assistant cu Bard pentru a scrie un copy simpatic de social media pentru o poză cu un câine. „Această suprapunere conversațională este un mod complet nou de a interacționa cu telefonul și îi permite lui Assistant cu Bard să vină în întâmpinarea utilizatorilor, oriunde s-ar afla", a rezumat Hsiao.

Google spune că funcția se află în primele etape de dezvoltare și va fi lansată în curând pentru primii testeri. Utilizatorii Pixel 8 și Pixel 8 Pro vor putea experimenta disponibilitatea extinsă în lunile următoare, iar compania adaugă că va fi disponibilă în cele din urmă pe Android și iOS.

Share articol: