În ultimii ani, compania Apple a fost puternic criticată pentru comportamentul său considerat anticoncurențial, în special atunci când vine vorba de portul său proprietar Lightning.

Într-un final, aceasta a acceptat - cel puțin teoretic - să renunțe la portul Lighting și să treacă în sfârșit la USB-C odată cu iPhone 15, în urma presiunilor exercitate de instituțiile europene. Dar se pare că Apple caută modalități de a ocoli cerințele impuse.

Potrivit unui articol publicat inițial de Die Zeit și preluat ulterior de AppleInsider, dispozitivele care nu îndeplinesc cerințele privind portul de încărcare comun de tip USB-C „nu vor fi permise pe piața UE". Citatul îi aparține lui Thierry Breton, un înalt oficial de la Bruxelles.

În esență, Comisia Europeană îi transmite direct companiei Apple că, dacă aceasta merge mai departe cu planul său de a limita funcționalitatea portului USB-C al iPhone 15, dispozitivul va fi interzis pe una dintre cele mai mari piețe din lume.
Până acum, o serie de zvonuri au indicat faptul că gigantul din Cupertino explorează modalități de a restricționa anumite funcții USB-C pentru ca acestea să fie accesibile doar atunci când se utilizează un cablu proprietar Apple, lucru care contrazice principiul pe baza căruia se cere un port de încărcare comun.

Așadar, până la un anunț oficial al Apple în acest sens, posibilitatea companiei de a vinde noile dispozitive pe piața europeană rămâne sub semnul întrebării. 

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: