Zvonurile despre iPhone 15 Pro continuă să apară online, iar unul dintre cele mai recente arată că Apple pare să fi revenit asupra uneia dintre cele mai mari modificări despre care se zvonea că va fi adusă pentru viitorul său flagship.

Săptămâna aceasta, analistul Ming-Chi Kuo a relatat că Apple a identificat o problemă cu butoanele haptice, așadar cel mai probabil nu le vom mai vedea pe viitoarele telefoane. Un lucru rămâne însă în picioare și este vorba despre așa-numitul Action Button, după cum a raportat @Unknownz21 (citat MacRumors). Se pare, deci, că acest buton ar urma să înlocuiască deja cunoscutul comutator Mute.

După cum îi spune și numele, Action Button va fi în mare măsură un buton, nu un comutator. Asta înseamnă că îl vei putea programa astfel încât să controleze funcționalitatea de Mute, ca acum, dar vei putea, de asemenea, să-l programezi să facă ceva complet diferit, cum ar fi, de exemplu, să activeze Siri sau să deschidă camera foto. Încă nu știm ce funcționalități exacte ne va permite Apple să mapăm pe acel buton, dar sunt șanse să fie destul de multe opțiuni.

O astfel de schimbare, atât de târziu în procesul de design este o mare problemă, dar, din fericire, Apple produce iPhone-uri cu butoane fizice de ani de zile, așa că nu ar trebui ca acest lucru să întârzie disponibilitatea comercială a telefoanelor. Așadar, se pare că butoanele haptice sunt amânate pentru cel puțin încă un an, dar butonul Action Button va ajunge, într-adevăr, pe iPhone 15 Pro.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: