Proiectul de lege care ar putea interzice TikTok în Statele Unite a trecut de Camera Reprezentanților cu un puternic sprijin bipartizan și un vot de 352-65.

Următorul pas este votul în Senatul Statelor Unite. Dacă proiectul de lege trece, președintele Joe Biden a declarat că va semna legea.

În 2020, mai multe companii americane au fost interesate de achiziționarea operațiunilor globale ale TikTok, inclusiv Microsoft. Cu toate acestea, oficialii chinezi s-au opus unei astfel de vânzări.

Însă în această situație, dacă proiectul de lege va fi promulgat, acesta va obliga ByteDance să vândă în decurs de șase luni. După acest termen companiilor americane li s-ar interzice să mai ofere acces la aplicațiile ByteDance prin magazinele lor de aplicații și să furnizeze servicii de web hosting. Cu alte cuvinte, TikTok ar fi interzis pe Apple App Store și Google Play Store.

TikTok a ajuns la 1 miliard de utilizatori lunari în 2021 și a fost prima aplicație care a atins anul trecut 10 miliarde de dolari de cheltuieli în aplicație.
 

Share articol: