Noul ASUS Zenbook DUO (UX8406) reprezintă următorul pas pentru laptopurile cu două ecrane, un salt important pentru că acum acesta încorporează două panouri tactile cu tehnologie ASUS Lumina OLED într-un șasiu portabil care se poate extinde rapid într-un spațiu de lucru de 19.8 inchi în diagonală.

ASUS Zenbook DUO (UX8406) reprezintă apogeul laptopurilor care reușesc să fie extrem de portabile, concurând în același timp fără compromisuri sistemele desktop cu mai multe monitoare, fără a întâmpina limitările inerente ale acestora. Să lucrezi de oriunde, fără limitări, nu a fost niciodată mai simplu.

Două ecrane ASUS Lumina OLED pentru un spațiu de lucru extins

Sunt multe aspecte inedite despre noul ASUS Zenbook DUO (UX8406): multiplele moduri de lucru, portabilitatea care nu aduce compromisuri, performanța ridicată asigurată de componentele de ultimă generație și setul complet de porturi I/O, însă nimic nu este mai surprinzător ca cele două ecrane de 14 inch care împreună creează un spațiu de lucru extins cu o diagonală de 19.8 inchi. 

Acestea nu sunt ecrane obișnuite, ci utilizează cea mai nouă generație de panouri ASUS Lumina OLED caracterizate de o gamă dinamică ridicată, rezoluție fină 3K (2880 x 1800 pixeli) și dimensiuni complete atât pentru ecranul principal, cât și pentru cel secundar.

Deoarece vorbim despre panouri cu tehnologie ASUS Lumina OLED, avantajele sunt clare: culori afișate cu precizie de standard industrial prin acoperirea completă a volumului DCI-P3, contrast, practic, infinit, ce depășește valoarea de 1.000.000:1, timp de răspuns ultra-rapid de 0.2 milisecunde și luminozitate maximă în mod HDR de 500 niți, valoare certificată prin standardul VESA Display HDR True Black 500.

Aceste caracteristici sunt valorificate de o rată de împrospătare fluentă de 120 de cadre pe secundă care asigură o claritate a mișcării fără reproș și de margini subțiri cu un raport ecran-corp de 91% care fac ca imaginea să rivalizeze cu realitatea care te înconjoară.

Un singur laptop, posibilități nelimitate

Integrarea a două ecrane cu dimensiuni complete revoluționează productivitatea în mișcare. Prin utilizarea unui stand de susținere încorporat, aceste două ecrane pot fi aranjate în mai multe moduri care asigură o versatilitate incredibilă: poți alege între modul cu două ecrane, cu tastatura conectată prin Bluetooth, pentru mai mult spațiu virtual, sau cu tastatura virtuală afișată pe ecranul inferior, modul tradițional laptop, cu tastatura fizică plasată deasupra ecranului secundar, modul de partajare cu ecranele extinse complet la 180 de grade și modul desktop cu ecranele dispuse vertical. Artiștii digitali pot desena în mod natural pe cele două ecrane cu ajutorul stiloului opțional ASUS Pen 2.0 care poate identifica nu mai puțin de 4096 de niveluri de presiune.

Ecranul secundar poate fi utilizat pentru sporirea spațiului disponibil pentru aplicații, dar, în funcție de modul de lucru ales, poate fi folosit la nevoie pentru afișarea virtuală a tastaturii și touchpad-ului, iar prin gestul de glisare cu șase degete în jos îți aduce în prim plan panoul de utilități practice care pot fi gestionate rapid și intuitiv.

ASUS Zenbook DUO (UX8406) este gata în orice moment pentru orice fel de sarcină de lucru și îți oferă toate porturile de care ai nevoie, fără adaptoare, în ciuda șasiului ultra-portabil de 1.99 cm grosime care cântărește doar 1.35 kg, greutate la care se adaugă tastatura externă Bluetooth de 0.3 kg.

Suplimentar, ASUS Zenbook DUO (UX8406) poate funcționa peste 13 ore neîntrerupt, fără alimentare, datorită bateriei generoase de 75 Wh, un model cu durată de viață extinsă cu până la 20% mai multe cicluri de încărcare. Și, pentru că am vorbit de încărcare, trebuie să știi că bateria este capabilă să ajungă de la zero la un nivel de 60% în doar 49 de minute.

Performanța surprinzătoare a lui ASUS Zenbook DUO (UX8406) cade în sarcina unui procesor Intel Core Ultra 9 -185H cu 16 nuclee ce rulează până la o frecvență Turbo de 5.1 GHz, un procesor extrem de rapid care încorporează și un NPU Intel AI Boost care accelerează sarcinile AI.

ASUS Zenbook DUO (UX8406) a fost proiectat și testat pentru a satisface cel mai strict nivel de durabilitate, standard militar american MIL-STD-810H, fiind testat riguros în medii foarte dure, motiv pentru care laptopul este oferit cu o garanție comercială de 3 ani de zile.

Zenbook DUO (2024) este cel mai premiat laptop al ediției 2024 CES, cu 24 distincții “Best of CES” acordate de publicații prestigioase în cadrul evenimentului și laureatul “CES Innovation AWARDS”.

Doritorii pot cumpăra noul ASUS Zenbook DUO (UX8406) prin precomandă din eShop ASUS România și de la partenerii autorizați ASUS.

Share articol: