Se pare că toată lumea știe foarte bine ce este un curs de schimb valutar. Cu toate acestea, este destul de dificil de înțeles cum se formează acesta și ce factori îl influențează. Mai mult decât atât, majoritatea oamenilor nu urmăresc dinamica cursului de schimb, decât dacă aceasta este legată de criza economică din țară.

Cu toate acestea, există persoane care sunt interesate de schimbul valutar tot timpul. Unii încearcă să câștige bani pe seama modificărilor cursului de schimb, alții pur și simplu consideră valutele ca fiind o investiție profitabilă. O atenție deosebită la cursul de schimb este acordată de către cei care trimit transferuri internaționale de la o monedă la alta: diferite bănci și diferite servicii pot oferi condiții diferite pentru tranzacțiile între valute.

Probleme asociate transferurilor între valute

La prima vedere, se poate părea că toate serviciile au aproape aceleași oferte pentru transferurile dintr-o țară în alta. Dar cei care deseori trimit bani online știu că suma finală care ajunge la destinatar este influențată de mai mulți factori.

Este puțin probabil ca un serviciu de trimitere de bani sau o bancă să considere că transferurile sale sunt nefavorabile. Cu toate acestea, este important să ne amintim că există diferite modalități de a asigura condiții optime de transfer. De exemplu, serviciile "gri" cheltuiesc mai puține resurse pentru securitate și pot permite să le ofere utilizatorilor lor condiții tentante: o rată specială sau un comision redus. Evident, o abordare insuficient de serioasă a securității serviciului îl face vulnerabil, ceea ce înseamnă că fondurile și datele utilizatorilor pot fi accesate cu ușurință de către escroci.

Soluții eficiente pentru trimiterea de bani

O modalitate sigură de a asigura transferuri favorabile este utilizarea tehnologiei avansate pentru a obține cele mai bune condiții. Aceasta este abordarea adoptată de Profee, o companie care efectuează transferuri de bani rapide, avantajoase și de înaltă tehnologie din Marea Britanie și Europa către peste 60 de țări. Specialiștii companiei au explicat pentru I Like IT de ce clienții lor obțin întotdeauna cele mai bune rate.

Profee este un serviciu care deține o licență EMI (Electronic Money Institution, sau operator de monedă electronică) emisă de Banca Centrală a Ciprului. În ciuda complexității și a volumului mare de transferuri, securitatea nu este neglijată: datele clienților sunt stocate în centre de date Tier4, iar compania se supune în mod regulat certificării PCI DSS. Condițiile favorabile ale Profee sunt rezultatul utilizării competente a unor soluții digitale moderne. Profee oferă transferuri din Marea Britanie și Europa către România, din România către peste șaizeci de țări din diferite părți ale lumii, precum și din țări europene către Moldova.

Adică, este posibil să trimiteți transferuri în mod favorabil cu Profee:

- Din euro în lei românești

- Din lire sterline în lei românești

- Din euro în lei moldovenești

- Din lire sterline în lei moldovenești

- Din lei românești în lei moldovenești.

În plus, serviciul are și alte valute disponibile: în total, numărul de perechi valutare disponibile este de aproximativ cinci sute.

Tehnologii profitabile pentru transferuri profitabile

Profee utilizează cele mai moderne soluții pentru transferurile internaționale. Specialiștii companiei nu împărtășesc detalii despre unele procese legate de tranzacții și plăți între valute din motive de securitate, dar ne-au povestit despre partea de lucru de ”sub capotă” a serviciului.

Pentru a asigura stabilitatea transferurilor de bani și pentru a oferi clienților condiții plăcute, Profee utilizează serviciile a diferiți operatori și furnizori de plăți. Profee solicită automat cursul de schimb pentru perechile valutare disponibile de la fiecare dintre aceștia și compară valorile obținute. În plus, sunt analizați și alți factori, cum ar fi viteza de procesare a transferului în funcție de metodele de plată și de primire alese de expeditor. Pentru fiecare solicitare este selectat furnizorul care oferă cele mai bune condiții.

La fel ca multe alte sisteme de transfer de bani, Profee își obține profitul din contul markup-ului: această abordare permite serviciului să renunțe cu ușurință la comisioane pentru o serie de destinații. Mărimea markup-ului depinde de o serie de factori. În special, înainte de a adăuga markup-ul, sistemul Profee compară cursul de schimb al monedelor solicitate de la cei mai populari zece concurenți. Markup-ul este adăugată în așa fel încât, chiar și cu acesta, oferta Profee rămâne să fie mai avantajoasă decât condițiile altor servicii. Adesea, markup-ul poate fi destul de mic, dar această abordare garantează că clientul serviciului va beneficia de cele mai bune condiții.

Este important de înțeles că rata de schimb pentru fiecare pereche valutară este actualizată o dată pe minut, indiferent de popularitatea acestei perechi valutare. Această abordare elimină posibilitatea de a afișa un curs de schimb învechit chiar și atunci când nu există multe cereri de transferuri de la sau către o anumită monedă. În același timp, clientului i se poate părea că rata de schimb nu se schimbă deloc - de exemplu, deoarece mulți dintre concurenții Profee actualizează termenii mult mai rar.

O altă particularitate a transferurilor Profee, care poate să nu fie observată de un client obișnuit al serviciului: uneori, un schimb valutar favorabil are loc în mai multe etape. De exemplu, atunci când se transferă bani din România în India, leii românești vor fi debitați de pe cardul expeditorului, iar rupiile indiene vor fi creditate în contul destinatarului. În același timp, mai întâi se convertesc leii în euro, iar euro sunt schimbați în rupii.

Specialiștii Profee se asigură că serviciul funcționează în mod constant, chiar și la ratele de creștere ridicate. În ultimul an, numărul de țări în care se pot trimite banii a crescut de o dată și jumătate - iar numărul transferurilor în mai multe valute a crescut odată cu acesta. Serviciul continuă să se dezvolte, iar specialiștii companiei continuă să implementeze noi soluții care fac transferurile Profee profitabile, sigure și ușoare.

Share articol: