În 2023, gama ROG Strix dă tonul și stabilește noul standard de gaming printr-o serie de caracteristici avansate care consolidează poziția ASUS de producător de laptopuri de gaming de top. Modelele Strix SCAR 16 (G634), Strix SCAR 18 (G834), Strix G16 (G614) și Strix G18 (G814) au fost reproiectate pentru a încorpora ecrane cu diagonale de 16 inch și 18 inch, pe lângă cele mai noi componente controlate de un sistem de răcire avansat.

2023 rescrie limitele posibilului cu noile laptopuri de gaming ROG Strix SCAR 16 (G634), Strix SCAR 18 (G834), Strix G16 (G614) și Strix G18 (G814), modele care se disting prin performanța absolută oferită într-un pachet compact, chiar și în cazul modelelor de 18 inch, fără a face compromisuri la capitolul personalizare, lăsându-te să le individualizezi în propriul stil.

Noile modele ROG Strix utilizează cele mai noi tehnologii și chipuri disponibile, capul de afiș fiind reprezentat de cel mai rapid procesor folosit vreodată într-un laptop, Intel® Core™ i9-13980HX din generația a 13-a, un model cu 24 de nuclee și 32 de fire de execuție paralelă, însoțit în configurația de top de placa video dedicată NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 Laptop GPU GDDR6 ce dispune de 16 GB de memorie video și care își arată valoarea la o putere maximă de 175 Watt când modul Dynamic Boost este activat. Suplimentar, configurația poate acomoda până la 64 GB de memorie RAM și 4 TB de stocare ultra-rapidă PCI-E 4.0 configurată în mod RAID 0 (2 x 2TB) pentru viteze de transfer, practic, duble.

Aspectul 16:10 devine noul standard în gaming

Primul lucru pe care îl vei remarca când deschizi capacul laptopului este noul format de ecran cu raport de aspect 16:10 care înlocuiește vechile ecrane. Pe lângă spațiul vertical suplimentar pe care îl vei aprecia în timpul fluxurilor creative, te vei bucura și de un factor de imersiune mai pronunțat în jocuri. Remarcabil este și faptul că această creștere a diagonalei ecranului nu implică mărirea carcasei laptopului. De aceea, Strix SCAR 16 (G634), Strix SCAR 18 (G834), Strix G16 (G614) și Strix G18 (G814) sunt toate prevăzute cu ecrane de 16 inch și 18 inch pe noul format.

Fiecare model al gamei poate fi configurat cu mai multe opțiuni de panou. Cel mai impresionant este, fără îndoială, ecranul Nebula HDR, un panou care utilizează tehnologia Mini LED și care are în componență 1024 de zone de iluminare diferite care contribuie la obținerea unui contrast incredibil și a unei luminozități maxime de 1100 niți, valoare suficientă pentru a obține o experiență HDR supremă.

Ecranul Nebula HDR nu excelează doar pentru consum multimedia, fiind și un panou de gaming complet cu rată de împrospătare de 240 Hz și timp de răspuns de doar 3 milisecunde. În plus, panoul este compatibil G-Sync pentru un afișaj fără artefacte vizuale. Totodată, panoul redă complet spectrul de culoare DCI-P3 și este validat individual PANTONE înainte de a ieși din fabrică.

Intelligent Cooling: răcire silențioasă care nu compromite performanța în jocuri

Versiunea cea mai avansată a sistemului de răcire ROG Intelligent Cooling facilitează performanțele fără compromis ale noilor modele ale gamei ROG Strix din 2023. Suprafața de disipare a căldurii a fost maximizată, fiind cu 92.23% mai mare decât modelul de anul trecut, lucru posibil prin utilizarea unui nou radiator care se întinde pe toată lățimea carcasei laptopului.

Fluxul de aer a fost și el îmbunătățit prin utilizarea unui nou sistem ROG Tri-Fan cu trei ventilatoare. Acesta reușește să ofere un flux crescut de aer care este direcționat cu precizie prin orificiile de aerisire. Transferul termic este accelerat de cele 7 conducte de căldură montate în zona componentelor puternice și de utilizarea compusului cu metal lichid Conductonaut Extreme.

Componentele de ultimă generație își pot etala nivelul maxim al performanței prin utilizarea unei puteri combinate maxime uluitoare de 240 Watti, sistemul de răcire performant asigurându-se că nu sunt compromise în vreun fel temperaturile sau nivelul de zgomot. Așa cum te aștepți de la un ROG Strix veritabil, modurile de lucru pot fi personalizate și selectate rapid direct din panoul de control Armoury Crate după bunul plac al utilizatorului. În funcție de scenariul de utilizare poți alege oricare din modurile Silent, Performance, Turbo sau Manual, cel din urmă permițând un control fin al turației ventilatoarelor și al puterii alocate componentelor principale.

Noile ROG Strix SCAR 16 (G634), ROG Strix SCAR 18 (G834), ROG Strix G16 (G614) și ROG Strix G18 (G814) pot fi comandate direct de la partenerii ASUS sau prin intermediul eShop ASUS România.

Share articol: