Nu există lansare de iPhone fără puțină controversă, iar anul acesta au existat numeroase reproșuri privind supraîncălzirea modelelor din seria iPhone 15 Pro. Apple a recunoscut acum problema și lucrează în mod activ la o remediere cu o viitoare actualizare de software.

Jurnaliștii de la GSM Arena au identificat câteva condiții care pot face ca iPhone-ul să se încălzească mai mult decât era de așteptat. Dispozitivul se poate simți mai cald în primele câteva zile după configurarea sau resetarea lui, din cauza intensificării activității din background.

De asemenea, au găsit o eroare în iOS 17 care îi afectează pe unii utilizatori și care va fi rezolvată printr-o actualizare de software. O altă problemă implică unele actualizări recente ale unor aplicații terțe care provoacă supraîncărcarea sistemului. În acest sens, reprezentanții Apple au declarat că lucrează cu dezvoltatorii acestor aplicații la remedieri care sunt în curs de desfășurare.

Cei mai probabil, situația a apărut din cauza compromisurilor de proiectare termică care au dus la o zonă mai mică dedicată disipării căldurii pentru noile modele Pro. Noile rame din titan dețin, de asemenea, o conductivitate termică mai mare decât cea a oțelului inoxidabil, ceea ce ar putea fi un alt factor cheie. Rămâne de văzut cât de rapid va rezolva Apple această problemă și dacă va reuși să o soluționeze integral. 

Share articol: