Noi zvonuri despre mult așteptata serie iPhone 15 anunță schimbării importante, care vor fi cu siguranță pe gustul fanilor Apple.

În comparație cu iPhone 14, noua serie de smartphone va avea un modul foto mai ieșit în relief, pentru senzori mai puternici, margini rotunjite, iar în loc de butoane fizice, pentru volum și deschidere/închidere vor fi introdus sistemul de comandă prin mecanisme haptice, care se acționează prin apăsare.

Sistemul a fost introdus de Apple încă din anul 2017, când a fost lansat iPhone X, primul iPhone fără buton fizic Home.

Acum, iPhone 15 Pro va fi primul iPhone care nu va avea butoane fizice nici de margini, unde se aflau comenzile pentru volum, pornire/oprire, screenshot și activarea Siri.

În plus, noile telefoane vor avea mufă de încărcare USB-C în loc de faimosul Lightning, datorită noilor reglementări europene, care impun această aliniere pentru toate telefoanelor care vor fi vândute în statele Uniunii Europene.

Modelul iPhone 15 Pro va avea funcția Dynamic Island, asemeni versiunii anterioare, iPhone 14 Pro. Aceasta permite afișarea, în partea de sus a ecranului, a alertelor și notificărilor importante, ascunzând totodată camera frontală.

 

Share articol: