Concurentul Meta pentru X (fostul Twitter), numit Threads, este acum disponibil în Uniunea Europeană, inclusiv în România, a anunțat directorul general Mark Zuckerberg. 

„Astăzi deschidem Threads pentru mai multe țări din Europa", a scris Zuckerberg într-o postare chiar pe noua platformă. Lansarea urmează debutului serviciului în SUA și în alte peste 100 de țări din întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie, în iulie 2023. Însă până acum Threads nu a fost disponibil pentru cei 448 de milioane de persoane care trăiesc în UE, iar compania a blocat chiar și accesul utilizatorilor din UE la serviciu.

Pentru a coincide cu lansarea de astăzi, Meta le oferă utilizatorilor din regiune posibilitatea de a naviga pe Threads fără a avea nevoie de un profil. Cu toate acestea, postarea efectivă sau interacțiunea cu conținutul va necesita în continuare un cont Instagram.

Întârzierea companiei de a lansa serviciul în țările UE a fost pusă pe seama introducerii recente în UE a Legii privind piețele digitale, un act legislativ de amploare menit să limiteze abuzurile Big Tech și să echilibreze condițiile de concurență.

Astăzi, Threads nu mai este la fel de strâns legat de Instagram ca la lansare. La jumătatea lunii noiembrie, platforma a adăugat posibilitatea ca utilizatorii să își șteargă contul Threads fără a fi nevoiți să își șteargă și contul Instagram. Dar legăturile dintre servicii rămân - aveți în continuare nevoie de un cont Instagram pentru a publica pe rețeaua socială.

În timp ce Threads a devenit popular rapid, în parte datorită faptului că a profitat de notorietatea Instagram și în parte datorită faptului că a profitat de haosul de la X (fostul Twitter) al lui Elon Musk, datele unor terți au sugerat că platforma Meta a avut dificultăți în a păstra utilizatorii după creșterea inițială.

Share articol: