Informatia apare intr-un raport dat publicitatii de Kaspersky Lab
33,2% din utilizatorii din intreaga lume au avut probleme in primele 3 luni ale acestui an din cauza unui atac web-based, potrivit Kaspersky Lab. Totusi, fata de anul trecut, cifrele arata o scadere de aproape 6% un posibil semn ca utilizatorii constientizeaza tot mai mult necesitatea instalarii unei solutii antivirus.
Principalele surse ale acestor atacuri sunt SUA si Rusia, urmate la mare distanta de Olanda, Germania si Marea Britanie.
Studiul Kaspersky mai arata ca 99% din malware-ul care are drept tinta telefoanele si tabletele e orientat spre sistemul de operare Android.
In primul trimestru al anului, a fost un incident major de spionaj cibernetic. Kaspersky Lab a publicat in februarie un raport despre una dintre cele mai avansate amenintari, The Mask. Principala tinta au fost informatiile confidentiale apartinand agentiilor de stat, ambasadelor, companiilor energetice, institutelor de cercetare, companiilor de investitii private, dar si a organizatiilor de activisti din 31 de tari.
Potrivit cercetatorilor, complexitatea setului de instrumente utilizate de catre atacatori si o serie de alti factori sugereaza ca aceasta ar putea fi o campanie sponsorizata de catre un stat.
Previziunile specialistilor de la Kaspersky s-au adeverit, in acest interval. Au fost tot mai multe atacuri care au vizat intimitatea utilizatorilor, iar oamenii s-au indreptat in numar tot mai mare spre servicii VPN sau Tor. Atacatorii au mai lovit cu precadere Bitcoin. De asemenea, persoanele rau intentionate au urmarit sa sustraga bani din conturile utilizatorilor.