Zilele in care utilizatorii pot vedea continut pentru adulti pe net sunt numarate.

Britanicii iau masuri importante impotriva site-urilor pentru adulti. Conform noii versiuni a Digital Economy Bill ce are menirea sa ii mentina in siguranta pe copii si adulti, site-urile pentru adulti vor trebui sa verifice varsta utilizatorilor inainte sa ofere accesul la continut.

Noile reglementari vor fi discutate, insa este de asteptat ca din startul lui 2017 continutul pentru adulti sa fie mult mai dificil de accesat. "Nu este suficient sa intrebi pe cineva daca are peste 18 ani" spune Karyn Bright, director la specialistii in inteligenta datelor, GBG.

"Un copil care acceseaza continut +18 poate introduce cu usurinta datele parintilor sau a unui frate mai mare - sau pur si simplu sa bifeze casuta in care spune ca are peste 18 ani. Provocarea pe care o avem este cum poate fi facuta o verificare exacta pentru a bloca accesul minorilor fara fie declansata o vanatoare pentru fiecare utilizator.

Trebuie sa existe un proces pentru a identifica pe cineva care aparent foloseste date false sau furate inca din faza incipienta a logarii. Orice avertisment poate fi identificat mai rapid, permitand majoritatii utilizatorilor valizi sa treaca rapid de acest pas" a mai spus aceasta.

Desi mentinerea sigurantei minorilor online este extrem de importanta, multe voci au atacat noile masuri. Open Rights Group au criticat public: "Cu toate ca oprirea minorilor din a vedea continut pornografic reprezinta un obiectiv bun, verificarea varstei ridica mari probleme legate de incalcarea confidentialitatii si a exprimarii libere. Cerem atentie si suntem impotriva unor masuri precum blocarea site-urilor".

Share articol: