Google a anunțat joi că utilizatorii care au optat pentru experiența sa Search Generative Experience (SGE) vor putea crea imagini AI direct din bara standard de căutare.

SGE este viziunea Google pentru viitorul nostru în materie de căutare pe internet. În loc să aleagă site-uri web dintr-o listă predefinită, sistemul va sintetiza un răspuns coerent la solicitarea utilizatorului în limbaj natural, folosind aceleași date la care au condus linkurile din listă.

Actualizările recente reprezintă o extindere naturală a acestei experiențe, oferindu-le utilizatorilor pur și simplu imagini generate în loc de text, informează jurnaliștii Engadget.

Utilizatorii introduc o descriere a ceea ce caută (o capibara care pregătește micul dejun, în exemplul Google) și, în câteva momente, motorul va crea patru alternative din care să aleagă și să rafineze în continuare. Utilizatorii vor putea, de asemenea, să exporte imaginile generate în Drive sau să le descarce.

În plus, aceștia vor putea genera imagini direct în Google Images. Astfel, dacă sunteți în căutarea de aranjamente minimaliste pentru masa de Halloween sau de idei înfricoșătoare pentru căsuța câinelui, cum exemplifică Google, veți putea să introduceți aceste informații în bara de căutare și motorul va genera o imagine pe baza lor.

Ceea ce este cu adevărat interesant este că, apoi, puteți activa Google Lens pe imaginea generată pentru a căuta produse reale, din lumea reală, care seamănă cel mai mult cu ceea ce a imaginat computerul.

Există, desigur, o serie de limitări încorporate în noile caracteristici. Este necesar ca utilizatorii să fie înscriși în Google Labs și să fi optat pentru programul SGE pentru a putea utiliza toate acestea. În plus, noile funcții de generare a imaginilor vor fi disponibile doar în SUA, în aplicații în limba engleză și pentru utilizatorii cu vârsta de peste 18 ani. Această ultimă cerință este puțin ciudată, având în vedere că Google tocmai a făcut tot posibilul pentru a face programul accesibil adolescenților.
 

Share articol: