De ce ai avea nevoie pentru a lucra la Apple?

Tim Cook a vorbit despre caracteristicile pe care angajații Apple le împărtășesc, într-un podcast moderat de artista Dua Lipa.

La aproximativ trei minute de la începutul interviului, Cook a spus că toți cei cu care lucrează la Apple cred că „unu plus unu este egal cu trei”. Cunoștințele slabe de matematică nu par a fi ideale pentru angajații unei companii de top din domeniul tehnologiei, dar Cook a calrificat ce a vrut să spună prin această afirmație.

„Este un sentiment incredibil să lucrezi cu oameni care scot tot ce e mai bun din tine și, în esență, cu toții credem că unu plus unu este egal cu trei”, a spus Cook. „Ideea ta și ideea mea sunt mai bune împreună decât ideile individuale în sine.”

Cook a spus în interviu și că Apple angajează oameni din „toate categoriile sociale”, inclusiv pe cei cu sau fără diplome universitare. El a enumerat, de asemenea, alte trăsături care i-ar putea ajuta pe oameni să aibă o carieră de succes în compania iPhone.

„Cred că una dintre caracteristicile pe care le caut la oameni este colaborarea”, a spus Cook. „Pot ei să colaboreze cu adevărat?”.

Fondatorul Apple a mai spus și că ei caută angajați curioși, care nu se tem să pună întrebări. Alte trăsături pe care vor să le găsească în potențialii colegi sunt creativitatea și capacitatea de a lucra foarte bine în echipă.

În 2016, Business Insider a analizat ceea ce angajații Apple au spus despre locurile lor de muncă pe forumuri precum Glassdoor și Quora. Procesul de aplicare este foarte riguros, unii candidați raportând până la 13 interviuri în total. Apple a fost, de asemenea, descrisă ca fiind foarte protectoare față de viitoarele sale produse, folosind nume de cod pentru produse noi și acoperind ferestrele cu perdele negre.

În trecut, Cook spunea că este important pentru el să fie angajați oameni cu o gamă variată de perspective, „oameni inteligenți care au un punct de vedere și vor să dezbată acest punct de vedere, care vor să îmbunătățească lucrurile”.

Share articol: