Cumparaturile trec la urmatorul nivel gratie unui nou patent inregistrat de magazinul online.

Amazon are de gand sa iti trimita produse pe care crede ca ti-ai dori sa ti le cumperi inainte ca tu sa le cumperi sau macar sa le vezi. Compania a inregistrat un patent pentru "livrare cu anticipatie". Acest proiect le permite celor de la Amazon sa trimita anumite produse in depozitele sale din anumite zone in care spera ca produsele respective se vor vinde.

Vestea buna este ca un astfel de sistem ar reduce timpul de asteptare pentru clienti, in momentul in care acestia comanda ceva. De asemenea, cei de la Amazon vor fi inaintea concurentei si nu isi vor epuiza stocurile repede, precum altii.

Cei de la Amazon implementeaza aceasta strategie bazandu-se pe produsele cautate de utilizatorii din diverse zone geografice, pe listele lor de dorinte si pe timpi de asteptare pentru clientii care comanda anumite produse.

Compania poate merge atat de departe incad sa isi incarce camioanele cu produse si sa le trimita fara sa aiba adresa fizica integrala a unui client - un scenariu riscant care poate genera livrari nedorite si chiar retururi. Insa, respectivul obiect de care se presupune ca un anumit client are mare nevoie intr-un anumit moment, daca e oferit gratuit, poate duce la crearea unei relatii mai puternice intre respectiva persoana si marele magazin online, scrie theverge.

Deocamdata nu exista o data exacta de la care cei de la Amazon ar urma sa dea startul acestui sistem de "cumparaturi anticipate".

Share articol: