Începând cu 26 iunie, serviciul de plată Apple Pay este disponibil și pentru clienții unor bănci din România, iar lista partenerilor se va extinde.

Deocamdată, băncile partenere Apple Pay sunt Banca Transilvania, ING Bank și Unicredit. De asemenea, serviciul poate fi folosit și de către clienții care au carduri Revolut, Edenred și de cei care folosesc Orange Money și Monese.

Prin Apple Pay, utilizatorii pot plăti contactless, prin intermediul unui iPhone, iPad, Mac sau Apple Watch, pentru a face cumpărături în magazine online, aplicații, dar și în magazine fizice.

Apple Pay este considerat foarte sigur. Desigur, pentru a folosi acest serviciu, utilizatorul trebuie să înregistreze în aplicație un card de credit sau de debit, dar datele cardului nu vor fi păstrate în telefon și nici pe serverele Apple.

Utilizatorul primește un număr unic, Device Account Number, care este criptat și păstrat în siguranță, iar la fiecare tranzacție este generat un cod unic de securitate, obligatoriu pentru finalizarea plății.

În magazine, plata se face contactless, datorită tehnologiei NFC, prin apropierea unui dispozitiv Apple (telefon, ceas, tabletă etc) de POS, iar autorizarea accesului la serviciul Apple Pay se realizează printr-o metodă de autentificare (FaceID, parolă sau Touch ID).

Fiecare tranzacție făcută prin Apple Pay apare imediat în aplicație și astfel poate fi verificat foarte simplu și istoricul tranzacțiilor recente.

Share articol: