Recentele proteste din Turcia, proteste promovate si prin Twitter, au pus pe ganduri guvernantii care se gandesc la o forma de "cenzura" a mesajelor transmise pe teritoriul tarii de la sud de Marea Neagra.

Guvernul condus de Recep Erdogan asteapta un raspuns la cererea adresata Twitter de a deschide o reprezentanta pe teritoriul Turciei, cerere despre care se spune ca este primul pas pentru a cenzura mesajele trimise prin intermediul retelei de microblogging. Suspiciunea este sustinuta de faptul ca, nu cu multa vreme in urma, YouTube a fost blocat pe teritoriul tarii de la sud de Marea Neagra, deblocarea avand loc abia dupa ce Google a deschis un birou (in luna octombrie a anului trecut).

Twitter a fost unul dintre mediile prin care protestatarii din Istanbul si alte 6 orase au facut publice miscarile de strada, in plina ignoranta a presei turcesti. Reteaua a fost vazuta de premierul Erdogan drept una dintre cele mai mari piedici pentru societatea moderna a Turciei.

Ankara nu are probleme cu Facebook, compania americana colaborand cu autoritatile printr-un birou deschis in Turcia, ministrul comunicatiilor Binali Yildirim sustinand, chiar, ca Twitter ar trebui sa aiba o deschidere fata de autoritati, mai ales dupa evenimentele de la inceputul lunii iunie. Un oficial al acestui minister a sustinut ca a cerut celor de la Twitter date despre utilizatorii care au insultat primierul sau guvernul de la Ankara.

Share articol: