Contul Google pe care nu l-ați mai verificat de ani de zile ar putea fi șters săptămâna aceasta. Google continuă cu planul său de a șterge conturile care au fost inactive de cel puțin doi ani.

Compania a anunțat noua politică în luna mai, spunând că aceasta este menită să prevină riscurile de securitate: constatările interne arată că acele conturi mai vechi se bazează, probabil, pe parole reciclate și este posibil să nu folosească măsuri de securitate actualizate, cum ar fi verificarea în doi pași, făcându-le mult mai vulnerabile la probleme precum phishing, hacking și spam.

Google a trimis avertismente încă din august către utilizatorii afectați, cu mai multe alerte trimise către conturile afectate și e-mailurile de rezervă furnizate de utilizator.

Într-o abordare etapizată, primele conturi care vor fi închise sunt cele care au fost create și apoi niciodată revizuite de către utilizator, a spus Google în mai.

„Vrem să vă protejăm informațiile private și să prevenim orice acces neautorizat la contul dumneavoastră, chiar dacă nu mai folosiți serviciile noastre”, a scris Google într-o actualizare a politicii din august.

Conturile Google includ totul, de la Gmail la Docs, la Drive și la Fotografii, ceea ce înseamnă că tot conținutul din suita Google a unui utilizator inactiv este expus riscului de ștergere.

Decizia de ștergere a conturilor merge cu un pas mai departe de o politică mai veche. În 2020, Google a spus că utilizatorilor le va fi șters conținutul din serviciile pe care au încetat să le mai folosească, dar conturile în sine nu vor fi șterse.

Ștergerea conturilor vechi este un pas cheie pentru asigurarea securității. „Prin eliminarea proactivă a acestor conturi, Google micșorează efectiv suprafața de atac disponibilă infractorilor cibernetici”, a transms Koren, un analist în materie de riscuri de securitate, pentru CNN, prin e-mail. „Această acțiune a Google exemplifica o tendință mai largă în securitatea cibernetică: luarea de măsuri preventive pentru a consolida peisajul general de securitate digitală.”

Share articol: