Sebastian Düvel, un programator german, a publicat pe site-ul sau cateva observatii despre nivelul de consum al bateriei pentru gadgeturile pe iOS atunci cand aplicatia de Facebook este utilizata.

Conform observatiilor acestuia, preluate si de site-ul AllFacebook.com, acesta a incercat sa afle de ce bateria telefonului sau, dupa o zi de munca in care iPhone-ul a fost utilizat foarte putin, avea numai 10% din baterie.

Sebastian Duvel a descoperit apoi ca aplicatia de Facebook pentru iOS consuma mai mult din bateria gadgetului decat toate celelalte componente la un loc.

Conform analizei sale, atunci cand aplicatia este deschisa, dar nu e utilizata, fara ca utilizatorul sa stie, app-ul de Facebook se "trezeste" in mod regulat de cateva ori pe ora, ramane activ timp de 10 secunde, dupa care revine la inactivitate.

Fara sa vina cu dovezi exacte, autorul acestei analize suspecteaza ca in respectivele 10 secunde in care aplicatia de Facebook se "trezeste" singura, aceasta ia locatia telefonului si o trimite mai departe catre server.

Share articol: