Chrome împlinește 15 ani de existență, iar browserul primește un redesign important.

Limbajul de design „Material You" al Google vine în sfârșit în Chrome (după câteva experimente în trecut), iar asta înseamnă multe colțuri rotunjite și culori pastelate.

Există de mult timp un buton „Personalizați Chrome" pe pagina de tab nou, dar acum, când îl deschideți, veți obține o selecție de mostre de culori Material You care arată ca și cum ar fi fost smulse direct din Android.

Există în continuare o temă albă, deși culoarea implicită pare să se întoarcă acum la albastru în loc de gri, la fel ca în primele versiuni ale Chrome. Așa cum s-a discutat anterior, pictograma de blocare SSL din bara de adrese a fost înlocuită cu un comutator de setări. Meniul filei „Săgeată în jos" a fost mutat în partea stângă a browserului (cel puțin pe Windows). Toate liniile textului și ale pictogramelor au fost modificate pentru a fi mai groase, iar unele lucruri, cum ar fi dosarele, au pictograme complet noi.

Totul a fost rotunjit. Colțurile din stânga și din dreapta sus ale barei de instrumente sunt acum rotunjite. Meniul este, și el, rotunjit.

Google promite, de asemenea, un „meniu mai cuprinzător", ceea ce înseamnă că acum este mult mai lung. Noile intrări includ un comutator de profil, un întreg meniu derulant pentru „parole și autocompletare", un link pentru a șterge datele de navigare, un buton „caută această pagină cu Google", o listă de traduceri, un meniu derulant pentru „găsește și editează" și o nouă listă „salvează și partajează" care este, de asemenea, un fel de submeniu.

În postarea de pe blogul Google nu se menționează când vor apărea toate acestea, spunând doar ca utilizatorii să fie „atenți la mai multe actualizări în viitor".

__________________________________________________________________________________________________


 

Share articol: