În această cursă pentru cea mai inovatoare modalitate de utilizare a inteligenței artificiale, dintre toate marile companii există una care aproape că lipsește de pe agenda publică.
Asta deoarece compania ar fi dezvăluit cel mai recent proiect al său alimentat de inteligența artificială, dar a refuzat să îl facă public până acum. Abordarea Meta diferă de platformele bazate pe text, precum Chat GPT, pe care am ajuns să le cunoaștem deja. Software-ul său, numit „Voicebox", este practic capabil să genereze vorbire. Însă conform propriilor cercetări ale Meta, platforma depășește cu mult alte instrumente din această categorie. De fapt, este capabilă să meargă dincolo de ceea ce a fost antrenată să realizeze.
În prezent, Voicebox este capabilă să reproducă cu acuratețe vocea unei persoane în șase limbi europene. Și deși acest lucru poate părea destul de inofensiv, imediat devin evidente acuratețea, precizia și detaliile cu care platforma de inteligență artificială execută această sarcină, arată Phone Arena.
Totuși, adevărata surpriză aici nu vine din faptul că Voicebox își depășește programarea inițială. Acest lucru s-ar fi întâmplat oricum, mai devreme sau mai târziu, iar Meta face parte din Big Tech, așa că acestea nu mai reprezintă neapărat surprize. Important, mai degrabă, este modul în care, în viitor, astfel de aplicații AI vor trece peste limitele impuse inițial. Abia în acest punct vom vedea cât de periculoase ar putea fi aceste evoluții ale tehnologiei și dacă beneficiile vor fi mai numeroase decât potențialele dezavantaje.
__________________________________________________________________________________________________
Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: