Vezi ce programe te ajuta sa prinzi viteza atunci cand navighezi pe Internet si care iti fac calculatorul sa mearga ca o rasnita!

Cel mai rapid browser disponibil acum pe piata este Google Chrome, arata un test care a avut ca scop masurarea vitezei cu care se incarca site-urile. 

Studiul a inclus 1,86 miliarde de masuratori individuale a 200 de site-uri pe o perioada de 3 luni. Toate datele au fost obtinute de la unilizatori care au conexiuni la Internet broadband.

Dintre toate browserele incluse in studiu, cel mai bine s-a miscat Google Chrome 12, care a avut un timp mediu de incarcare a site-urilor de 3,433 secunde (batoanele albastre din grafic). La celalalt capat al clasamentului gasim Apple Safari 4, cu 6,149 secunde si Internet Explorer 7, cu 6,006 secunde.

Google Chrome se descurca bine si la timpul masura pana vedem pe ecran primele portiuni din pagina web (batoanele verzi din grafic). Aici reuseste un timp de 2,374 secunde, insa e depasi de Firefox 5, care are o medie de 2,18 secunde. Internet Explorer si Safari.

Studiul are marele merit de a fi bazat pe date clare obtinute de la utilizatori reali, nu de masuratori facute in laborator, care nu s-ar aplica in viata reala.

Sursa: TechCrunch

Share articol: