În 2018, WhatsApp și Google au anunțat că vă puteți salva istoricul conversațiilor WhatsApp în Drive fără ca acesta să fie considerat ca ocupând spațiu de stocare. 

Dar, începând cu decembrie 2023, salvarea istoricului aplicației de mesagerie pe Drive va conta în economia spațiului de stocare în cloud al contului Google, dacă sunteți utilizator WhatsApp beta. Treptat, schimbarea va ajunge anul viitor pe toate dispozitivele Android.

Conturile personale Google vin cu 15 GB de spațiu de stocare în cloud gratuit, partajat între Gmail, Drive și Photos. iCloud de la Apple, de exemplu, vine cu doar 5 GB de spațiu de stocare gratuit. Cu toate acestea, este foarte posibil (și poate chiar ușor în acest moment) să atingeți sau să depășiți 15 GB, în funcție de câte fotografii și fișiere ați salvat și încărcat.

În postarea sa, Google a făcut legătura cu instrumentele sale de gestionare a spațiului de stocare pentru a facilita eliminarea fișierelor mari sau a fotografiilor de care nu mai aveți nevoie. De asemenea, puteți șterge elemente din WhatsApp, astfel încât acestea să nu mai fie incluse în următorul backup. Desigur, aveți, de asemenea, opțiunea de a achiziționa spațiu de stocare suplimentar cu Google One. Totuși, compania promite să le ofere în curând utilizatorilor eligibili „promoții limitate și unice Google One", așa că ar fi mai bine să le așteptați înainte de a vă face un abonament. 

Share articol: