ChatGPT își dezvoltă o memorie proprie, amintindu-și astfel de discuțiile anterioare pentru ca cele viitoare să fie mai utile. 

Această funcționalitate se află în prezent în faza de testare, iar pentru unii dintre utilizatori urmează să fie lansată în această săptămână. O disponibilitate generală a funcției nu este planificată încă, dar OpenAI promite că va împărtăși mai multe în curând.

Prin această funcționalitate îi puteți cere lui ChatGPT să rețină ceva anume sau îl puteți lăsa să aleagă singur detaliile de care are nevoie. Iar îmbunătățirile vor fi din ce în ce mai vizibile în timp.

Acest lucru este util dacă doriți ca ChatGPT să rețină detalii despre propria persoană și despre persoanele importante pentru pentru a vă face interacțiunile mai ușoare și mai puțin complicate în viitor. Sau poate reține preferințele dumneavoastră - de exemplu, despre formatare atunci când îi cereți să scrie ceva. De asemenea, poate reține tonul și vocea utilizatorului și le poate aplica automat la lucruri cum ar fi postările de pe blog, fără a fi nevoie să le repete.

În timp ce noua funcție a ChatGPT îi permite să își „amintească” lucruri, acesta poate, de asemenea, să uite orice doriți. Trebuie doar să îi spuneți. Puteți vizualiza și șterge anumite amintiri, sau chiar pe toate, din setări.

Aveți, de asemenea, posibilitatea de a deschide conversații temporare fără memorie. Aceste chat-uri nu vor apărea în istoric, nu vor utiliza memoria și nu vor fi folosite pentru a antrena modelele OpenAI. Sau puteți pur și simplu să dezactivați funcția în orice moment, prin intermediul setărilor.
 

Share articol: