Swapr, o aplicatie care ajuta utilizatorii sa faca schimb de haine, a castigat premiul pentru cea mai buna prezentare.
CloudHero, platforma de management si raportare pentru infrastructura digitala a companiilor, a primit premiul pentru cel mai bun startup la TechHub Bucharest Demo Night. Cea mai buna prezentare a fost sustinuta de echipa de la Swapr, o aplicatie care ajuta utilizatorii sa faca schimb de haine, in functie de localizare si preferintele acestora.
TechHub Bucharest Demo Night a avut loc miercuri, 25 februarie, si a adus in fata audientei 10 startup-uri tech cu potential selectionate in prealabil. Acestea si-au prezentat produsele, au primit feedback din partea juriului si au concurat pentru premiile de cel mai bun startup si cel mai bun pitch.
Rumen Iliev (Partner, LAUNCHub), Ivaylo Simov (Partner, Eleven), Cosmin Ochisor (Business Development Manager, hub:raum), Cristi Badea (Co-Fondator, MavenHut), Madalina Paraschiv (Product Manager, Okapi Studio) si Robert Knapp (Co-Fondator & CEO CyberGhost) au facut parte din juriul care a evaluat proiectele prezentate si a oferit feedback echipelor. Discutiile au fost moderate de George Dita, Program Manager MVP Academy, prorgram de pre-accelerare adresat startup-urilor cu potential in domeniul tehnologiei.
10 echipe care dezvolta produse in domenii precum software, mobile, fashion, securitate sau cloud au urcat pe scena TechHub Bucharest in cadrul evenimentului. Acestea sunt:
1. 2bitsEdu, companie care dezvolta sisteme de management pentru scoli si universitati
2. Accelerole, software ERP care ajuta agentiile de publicitate, PR si digital (10 – 100 de angajati) sa isi gestioneze mai bine datele
3. Clepsisoft Cyberdefense Network, solutie de securitate care ajuta companiile sa se protejeze impotriva atacurilor cibernetice
4. CloudHero, platforma de management si raportare pentru infrastructura digitala a companiilor
5. Coinfetti, aplicatie mobila catre transforma Bitcoin in monede locale si transfera banii pe cardurile de debit ale utilizatorilor
6. Juqster, platforma care ofera utilizatorilor posibilitatea de a socializa si asculta muzica in timp real cu oameni din intreaga lume
7. Lendia, platforma care face legatura intre banci si clientii in cautarea celor mai bune oferte de credit
8. Speed Reading Academy, aplicatie care ajuta parintii sa isi invete copiii sa citeasca
9. Picup, platforma care permite utilizatorilor sa puna impreuna jumatati de fotografii in mod anonim (Tinder pentru Instagram)
10. Swapr, aplicatie mobila care ajuta femeile sa faca schimb de haine in functie de locatie si preferintele vestimentare ale acestora
In timp ce juriul delibera pentru a alege castigatorii, Bogdan Predusca, Co-Fondator Fittter, a sustinut o prezentare pentru a oferi un exemplu finalistilor TechHub Bucharest Demo Night. Fittter este o aplicatie care ofera utilizatorilor o experienta de antrenament personalizata si se numara printre absolventii primei editii a programului de pre-accelerare MVP Academy. Dupa finalizarea programului, acestia au fost acceptati si au absolvit ulterior Health Wildcatters, cel mai apreciat program de accelerare din SUA in domeniul sanatatii, si-au extins echipa si au demarat primele proiecte pilot cu angajatori din Statele Unite. Astazi, compania getFittter Inc. este evaluata la 4.2 milioane USD, iar fondatorii sunt in discutii pentru incheierea unei noi runde de finantare in valoare de 850.000 EUR.
La finalul evenimentului juriul a desemnat echipele castigatoare: CloudHero a obtinut premiul pentru cel mai bun startup la TechHub Bucharest Demo Night, in timp ce Swapr a primit o distinctie speciala pentru cea mai buna prezentare.
Seara s-a incheiat cu networking, iar persoanele din audienta au avut astfel ocazia sa interactioneze cu membrii juriului, echipele participante si reprezentanti ai comunitatii profesionistilor in tehnologie din Bucuresti.
Startup-urile promitatoare care vor sa dezvolte produse de succes la scara globala au acum o noua oportunitate: participarea la MVP Academy, program de pre-accelerare care se va desfasura in perioada 23 martie – 14 mai la TechHub Bucharest. Pe durata programului, cele 12 echipe finaliste isi vor dezvolta produsele, vor acumula competente esentiale de business si vor forma conexiuni valoroase in industrie, toate acestea intr-un program educational gratuit, customizat pentru a raspunde nevoilor individuale ale echipelor participante.
Startup-urile care vor sa faca parte din MVP Academy Class of 2015 sunt invitate sa aplice online pe site-ul programului http://mvpacademy.co pana luni, 9 martie. Finalistii selectionati pentru a participa in program vor fi anuntati luni, 16 martie.
Despre TechHub Bucharest
TechHub Bucharest este primul spaţiu de co-working din Romania adresat exclusiv profesioniştilor in tehnologie care isi doresc sa lucreze dintr-un mediu creativ si dinamic. Centrul comunitaţii tech din Bucureşti, TechHub Bucharest dispune de un spaţiu imparţit intre birouri permanente pentru membrii rezidenţi, locuri pentru co-working, sali de intalnire şi un spaţiu de evenimente, unde au loc saptamanal intalniri care abordeaza subiecte legate de tehnologie si antreprenoriat. Pe langa spaţiul de lucru, membrii TechHub Bucharest beneficiaza de acces la reţeaua globala TechHub şi la evenimentele organizate de comunitatea online.