Facebook precizeaza ca a analizat mii de aplicatii pana in acest moment.
Decizia a fost luata in cadrul primei etape de analiza a aplicatiilor care au acces la cantitati insemnate de date ale utilizatorilor, masura luata dupa izbucnirea scandalului Cambridge Analytica.
Aplicatiile au fost suspendate in asteptarea rezultatelor unei investigatii detaliate care va spune daca acestea au folosit sau nu incorect datele, a declarat Ime Archibong, vicepresedintele Facebook, insarcinat cu parteneriatele de produse.
Facebook precizeaza ca a analizat mii de aplicatii pana in acest moment, in cadrul investigatiei anuntate la 21 martie de Mark Zuckerberg, fondatorul companiei.
Zuckerberg a spus ca reteaua de socializare va investiga toate aplicatiile care au avut acces la cantitati semnificative de date inainte ca Facebook sa limiteze accesul, in 2014.
''Este mult de munca in continuare pentru identificarea tuturor aplicatiilor care ar fi putut folosi incorect datele utilizatorilor de pe Facebook si va fi nevoie de timp'', a spus Archibong.
''Avem echipe mari de experti din cadrul companiei si din afara acesteia care muncesc mult pentru analizarea acestor aplicatii cat de repede posibil'', a adaugat vicepresedintele.
La mijlocul lunii martie, Facebook s-a aflat in mijlocul unui scandal referitor la confidentialitatea datelor personale dupa ce presa a dezvaluit ca firma de consultanta Cambridge Analytica a accesat abuziv datele utilizatorilor retelei pentru a aduna informatii despre persoanele cu drept de vot din Statele Unite si a influenta alegerile prezidentiale din 2016.
Scandalul a fost urmat de reactii critice din partea multor celebritati, iar compania a pierdut miliarde din valoarea comerciala. Zuckerberg si-a cerut iertare pentru erorile companiei sale si a fost audiat de parlamentarii americani.
Sursa: Agerpres