Cele trei teme majore ale evenimentului vor fi Internet of Things, securitatea si interactiunea.

Asociatia Patronala a Industriei Software din Romania, ANIS. va organiza a doua editie a conferintei tehnice Make Open Source Software - MOSS 2016 in data de 23 martie la Hotel Novotel.

Kris Buytaert - Consultant Linux si Open Source seteaza cadrul evenimentului printr-o discutie despre colaborare intre oameni si dispozitive (masini), intre programatori si utilizatorii finali. Este urmat de Bogdan Ripa - Product Director, Vector Watch care vorbeste despre cum evolueaza tehnologia Vector si despre noi oportunitati pentru comunitatea de dezvoltatori.

Specialisti din companii renumite aduc in fata comunitati proiecte de actualitate despre dispozitive hardware integrate, aplicatii pentru mobil sau solutii inovative in cloud. Solutii hibride, masini virtuale, compresii, monitorizare si securitate cibernetica, atat pentru mobil cat si pentru web, sunt doar cateva dintre subiectele abordate in cadrul conferintei.

Agenda detaliata este disponibila pe situl evenimentului - http://mossconf.ro/agenda/ 

Participantii vor avea ocazia sa invete de la experti prin laboratoare practice cum sa evaluezesecuritatea aplicatiilor din cloud folosind instrumente open source, cum sa expuna biblioteci native in Java prin Java Virtual Machine si cum sa utilizeze tehnologia Docker pentru a livra software mai rapid in cloud. In cadrul spatiului de live coding si co-working –Live Coding Lounge powered by TechHUB vor fi expuse proiecte de interes, iar specialistii prezenti vor putea sa discute direct cu prezentatorii.

"Suntem bucurosi sa cream prin MOSS – Make Open Source Software cadrul de discutii aprofundate intre specialistii open source si sa aducem la indemana comunitatii cele mai noi si mai interesante proiecte din domeniu. Va fi un prilej bun de a-i aduce laolalta pe profesionistii din zona Open Source din Romania” a declarat Valerica Dragomir, Director Executiv ANIS.

Fiind o conferinta cu caracter educativ incurajam cat mai multi studenti sa participe in comunitatea open source. Colaboram cu Facultatea de Automatica, ROSEdu, Jademy si Devacademy pentru a oferi studentilor oferte de bilete si reduceri substantiale. 

Share articol: