Tranzacționarea la bursă a devenit o metodă populară de creștere a veniturilor. Ca parte a educației financiare pe care fiecare în parte și-o însușește, listarea la bursă a propriei companii e o oportunitate de finanțare rapidă și de exit la momentul potrivit.
Rolul unui broker de bursă
Brokerul oferă consiliere și îndrumare, însă deciziile majore de investire aparțin clientului în sine.
Serviciile unui broker de bursă din România constau mai exact în:
- asigurarea consilierii în ceea ce ține de investiții și riscuri asumate;
- preluarea gestionării contului la cererea clientului și asumarea anumitor decizii dacă este cazul;
- furnizarea de rapoarte a deciziilor și investițiilor realizate
- furnizarea de rapoarte de analiza
- asistență In finantarea companiilor pe piata de capital
Brokerul de bursă este o parte indispensabilă a pieței bursiere pentru antreprenori cat si investitori. Nu este vorba doar despre faptul că asigură consiliere, ci și de faptul că urmărește mereu bursa, cunoaște foarte bine tendințele pieței bursiere și utilitatea optimă a instrumentelor financiare.
Criterii de selecție a brokerului de bursă
În momentul în care te decizi să îți listezi compania la bursă, trebuie să alegi și un broker de bursă. Însă, în alegerea acestuia, e important să ții cont de o serie de criterii de bază.
Experiența brokerului și autorizația sunt aspectele relevante de care ar trebui să ții cont în alegerea unui broker de bursă. În primul rând, brokerul trebuie să fie autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Apoi, experiența în domeniul denotă profesionalismul și gradul de pregătire al echipei.
Paleta de instrumente financiare și oferta de servicii sunt un alt aspect important. Analizează dacă ceea ce oferă brokerul este ceea ce îți trebuie și ți se potrivește. Consultă pachetele de servicii puse la dispoziție și analizează disponibilitatea și flexibilitatea brokerului. Conturează-ți profilul de risc și portofoliul de investiții pe care vrei să îl creezi, pentru a aprecia utilitatea brokerului respectiv pentru tine.
Comisioanele brokerului cântăresc și ele destul de mult ca importanță. Asigură-te că toate comisioanele percepute de broker sunt transparente și echitabile. În afară de comisioanele caracteristice brokerilor, pot fi percepute și comisioanele de retragere a banilor, de încasare a dividendelor sau de inactivitate.
Investește alături de Prime Transaction
Brokerul de bursă Prime Transaction oferă servicii de specialitate specifice pieței bursiere. Având în spate o experiență vastă pe piața bursieră (din anul 1997), brokerul și-a creat de-a lungul timpului un portofoliu consistent de clienți.
Avantajele colaborării cu Prime Transaction constau în:
- consiliere de specialitate în privința investițiilor pe piața bursieră;
- posibilitatea de a deschide un cont online și de a-l gestiona de oriunde;
- accesibilitate crescută la cont și la activitățile desfășurate pe acesta;
- oportunitatea de delegare a deciziilor de investire unui broker din echipa Prime Transaction;
- comisioanele percepute sunt transparente;
- primirea de rapoarte zilnice cu privire la activitatea desfășurată pe cont;
- consiliere și asistență în capitalizarea bursieră a companiei.
Deschiderea unui cont discreționar nu doar că poate fi făcută online, ci poate fi ales și tipul de cont care se pliază nevoilor și dorințelor tale antreprenoriale. Poți opta pentru luarea propriilor decizii de investire și să fii consiliat de către broker, sau poți opta pentru cedarea drepturilor de investirea brokerului, această alegere fiind potrivită în cazul în care nu ai timpul necesar la dispoziție.
Așadar, rolul unui broker este destul de important și demn de luat în calcul. Indiferent de nevoile tale, cu siguranță Prime Transaction poate oferi sprijinul necesar în ascensiunea și dezvoltarea companiei tale.
Sursa foto: Shutterstock