Mirosul este unul dintre cele mai vechi simțuri ale oamenilor și cel mai misterios.  Acționează direct asupra creierului și poate influența direct comportamentul unui om. Mirosul trezește amintiri, creează emoții, este un element principal în arta seducției.

În zilele noastre, parfumul este instrumentul cel mai la îndemână folosit și de bărbați, pentru a face primii pași în cucerirea persoanei pe care și-o doresc. Dar cum își aleg bărbații parfumurile? Ce criterii au? Cel mai util este un ghid de parfumuri barbati cu ajutorul căruia vor descoperi ce li se potrivește cel mai bine propriei personalități.

Tipuri de parfumuri în funcție de concentrația de esență existentă

Parfumurile sunt diferențiate după cantitățile de esență folosite în crearea lor.  Cu cât concentrația este mai mare, cu atât poate persista mai mult, iar prețul variază și în funcție de acest aspect.

Esența de parfum sau parfum – conține între 20% și 40 % uleiuri esențiale și rezistă de la 5 până la 8 ore.

Apa de parfum (Eau De Parfum) - conține între 15% și 20% uleiuri esențiale și persistă între 4 și 8 ore.

Apa de toaletă (Eau de Toilette) - are între 5% și 15% uleiuri esențiale și durează 2-3 ore.

Apa de colonie (Eau De Cologne) - conține între 2% și 4% uleiuri esențiale și rezistă aproximativ 2 ore.

Notele parfumurilor

Esențele din care sunt create parfumurile, poartă denumirea de note. Se știe că parfumurile de bărbați sunt mai intense decât cele pentru femei. Iată cum se pot clasifica și identifica notele parfumurilor:

Notele de vârf sunt primele cu care interacționează pielea după ce parfumul este pulverizat. Sunt aromele ușoare ale parfumului și dispar în primele 10 minute, în același timp cu evaporarea alcoolului. Notele de vârf sunt ca prima impresie la o întâlnire.

Notele de mijloc sau inima sunt baza unui parfum, cele care domină compoziția. Pot fi identificate încă de la pulverizare, dar sunt resimțite mai bine după 15-20 de minute de la aplicare. Ele sunt cele care asigură chimia între fiecare individ, în funcție de PH-ul pielii, și parfumul în sine. Notele de mijloc sunt declarația de iubire dintre fiecare bărbat și parfumul ales.

Notele de bază sau de fond sunt considerate fixatorii parfumului în piele. Acestea fac parfumul să rămână impregnat în piele. Sunt piesa de rezistență a oricărui tip de parfum.

Tipuri de parfum în funcție de familia olfactivă

Un alt criteriu care ar putea ușura alegerea unui parfum pentru bărbați, este familia olfactivă din care poate face parte. Stabilirea preferințelor în funcție de temele sau acordurile fiecărui parfum face alegerea fiecărui bărbat să fie cât mai specifică propriei personalități.

Parfumurile Tutun-Piele- sunt cele mai specifice parfumuri bărbătești, ce combină una sau mai multe baze lemnoase cu esențe de tutun, miere, condimente tari. Pot fi purtate în orice moment al zilei și evidențiază puterea masculină și forța seducției unui bărbat.

Parfumurile Fougere (Feriga)- o altă gamă de parfumuri create special pentru bărbați, cu o bază de mușchi de stejar și lavandă. Cu arome erbacee și lemnoase, acestea aduc un plus de prospețime atunci când sunt pulverizate pe piele.

Parfumurile lemnoase și orientale - aceste parfumuri au esențe predominante ca: lemn de santal, cedru sau a patchouli. Sunt create împreună cu esențe dulci, ca cele de vanilie au esențe florale și au rolul de a oferi bărbatului ce le poartă sentimentul de încredere în forțele proprii, mai ales ca instrumente în arta seducției.

Parfumurile picante sunt și ele specifice bărbaților și au în compoziția lor arome de: piper, cuișoare, mentă, scorțișoară, santal sau mosc. Se adresează  bărbaților independenți, cu o personalitate puternică și pot fi folosite în orice moment al zilei.

Parfumurile citrice. Așa cum e spune și numele, sunt parfumurile cu note proaspete de portocale, flori de mandarin, lămâi sau grapefruit. Sunt ideal de folosit în anotimpurile călduroase pentru că oferă un plus de prospețime oricărui bărbat ce le poartă.

Indiferent de metoda prin care un bărbat își alege parfumul preferat, este important să țină cont și de anotimpul în care îl folosește.

Toamna târziu și iarna se poartă parfumurile mai dulci, lemnoase, cu un miros mai puternic, pentru a putea fi resimțite de către cei din jur.

Primăvara și vara, ideale sunt parfumurile fougere și cele citrice, pe care orice bărbat le poate purta ca simbol al libertății de exprimare și definire a propriei personalități. 

Sursa foto: Pexels

Share articol: