În timp ce multe organizații fac presiuni pentru ca angajații lor să se întoarcă la birouri, Microsoft sugerează o nouă metodă pentru lucru „hibrid". Compania a anunțat lansarea Microsoft Mesh, o funcție care permite avatarurilor angajaților să se întâlnească în același loc, chiar dacă persoanele reale sunt dispersate. Platforma de conectare virtuală este accesibilă prin intermediul Microsoft Teams.

Microsoft a testat Mesh pe companii precum firma de consultanță Accenture sau Takeda, axată pe domeniul farmaceutic. „Lumea muncii continuă să evolueze într-un ritm rapid, dar importanța conexiunii umane nu a dispărut niciodată. Conversațiile de la prânz, discuțiile de pe hol, discuțiile de la cafea - acestea dețin adesea cheia atât a succesului la locul de muncă, cât și a fericirii angajaților", a explicat Leo Barella, directorul de tehnologie al Takeda, într-un comunicat. El susține că întâlnirile lor au fost „mai colaborative și mai imersive".

Mesh oferă o serie de spații prefabricate pe care companiile le pot personaliza cu orice - de la videoclipuri informative la logo-uri - fără a fi nevoie să introducă vreun cod. Setul de instrumente Mesh funcționează prin Unity, platforma de dezvoltare 2D și 3D a Microsoft, pentru a personaliza și mai mult lumea virtuală.

În prezent, Microsoft Mesh este disponibil doar pe PC-urile desktop și pe dispozitivele Meta Quest VR (dacă angajații doresc o experiență mai imersivă). Microsoft oferă o perioadă de încercare gratuită de șase luni pentru toți cei care au un plan de business sau de companie. În rest, prețurile variază de la 4 dolari pe lună pentru fiecare utilizator pentru Microsoft Teams Essentials până la 57 de dolari pentru Microsoft 365 E5.
 

Share articol: