"Depresia Facebook" poate aparea atunci cand primim multe statusuri pozitive sau poze ale unor prieteni cu o stare de buna dispozitie

Un nou studiu realizat de sociologii Hui-Tzu Grace Chou si Nicholas Edge de la Universitatea Utah Valley, arata corelatia dintre dispozitia utilizatorilor Facebook si timpul petrecut de acestia pe reteaua de socializare.

Un numar de aproximativ 425 studenti au fost intrebati de cate ori au fost sau nu de acord cu afirmatii de genul "viata este corecta" si "multi dintre prietenii mei au o viata mai buna decat mine". In plus, studentii au fost intrebati cat de mult timp petrec pe reteaua de socializare, cati prieteni au pe Facebook si pe cati dintre acestia i-au intalnit in realitate.Cercetatorii au incercat sa evidentieze si influenta altor factori precum: implicarea intr-o relatie, convingerile religioase, sexul si etnia.

Chou si Edge au descoperit ca oamenii, care petrec mai mult timp pe Facebook, incep sa creada ca altii au o viata mai buna decat au ei. Publicat intr-o revista de specialitate, studiul a mai relevat faptul ca oamenii care stau mai putin timp pe Facebook si petrec mai mult timp cu prietenii reali, au o dispozitie mult mai buna. Un alt studiu, realizat de catre Academia Americana de Pediatrie, a constatat ca adolescentii si copii pot dezvolta "Depresia Facebook", atunci cand primesc multe statusuri pozitive sau poze ale unor prieteni cu o stare de buna dispozitie.


Sursa: digitaltrends.com

Share articol: