Platforma de socializare Reddit a elaborat planuri detaliate pentru o eventuală listare la Bursă în martie, lucru la care lucrează de mai bine de trei ani, potrivit unor surse din industrie citate în exclusivitate de Reuters. 

Ar fi prima listare la Bursă a unei companii majore din domeniul social media de la debutul Pinterest (PINS.N), în 2019, și ar veni în condițiile în care Reddit se confruntă cu o concurență acerbă pentru banii obținuți din publicitate din partea unor companii precum TikTok și Facebook (META.O).

Oferta publica ar testa, de asemenea, disponibilitatea unor utilizatori Reddit de a susține debutul bursier al companiei, mai arată jurnaliștii Reuters. Mulți investitori care postează pe platformă au contribuit la alimentarea a zeci de creșteri ale acțiunilor diverselor companii, de-a lungul timpului.

Reddit, care a depus în decembrie 2021 o cerere confidențială pentru a se lista public, intenționează să facă un anunț în acest sens la sfârșitul lunii februarie și să finalizeze IPO până la sfârșitul lunii martie, au declarat două dintre sursele citate de aceeași publicație.

Compania cu sediul în San Francisco, evaluată la aproximativ 10 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare în 2021, va încerca să vândă aproximativ 10% din acțiunile sale în cadrul listării publice, au adăugat sursele citate. Aceasta va decide ce evaluare va urmări mai aproape de momentul listării.

Aceleași surse au avertizat că planurile de IPO ale Reddit ar putea fi amânate, așa cum s-a mai întâmplat în trecut, mai scrie Reuters.

Fondată în 2005 de către dezvoltatorul web Steve Huffman și antreprenorul Alexis Ohanian, platforma Reddit a devenit cunoscută mai ales pentru grupurile sale de discuții de nișă și pentru faptul că utilizatorii săi votează conținutul postat de alți membri.

Compania, care își generează veniturile în principal din publicitate și care oferă, de asemenea, acces premium pentru 5,99 dolari pe lună, nu a înregistrat încă profit, a declarat Huffman într-o postare pe Reddit în iunie anul trecut.

La finalul anului trecut, publicația The Information a relatat că reprezentanții Reddit se așteaptă să genereze puțin peste 800 de milioane de dolari din venituri din publicitate în 2023.
 

Share articol: