Vezi comunicatul oficial

DefCamp, cea mai importanta conferinta dedicata securitatii cibernetice din Europa Centrala si de Est, ajunge la a saptea editie. Astfel, in perioada 10 – 11 noiembrie, in Bucuresti se vor reuni peste 1.000 de experti in securitate cibernetica, din Romania, Germania, Rusia, Franta, Emiratele Arabe Unite, Australia, Statele Unite ale Americii si Israel. La aceasta editie vor participa reprezentanti din peste 100 de companii din domenii diverse, pentru care securitatea este vitala: sectorul public, financiar, telecom, e-commerce, software development, virtualizare sau dezvoltare cloud.

Pe langa cei care lupta pentru protejarea dispozitivelor si programelor de pe computere, la DefCamp 2016 participantii vor putea experimenta atacarea sistemelor informatice intr-un mediu controlat, in cadrul concursurilor pregatite de organizatori. Astfel, Hacking Village este o zona special amenajata, in care vor fi implementate diverse scenarii intalnite in viata reala. DefCamp Capture the Flag, IoT Village, Hack the Bank, Target John, Startup Corner, Wifi Pwned Board, Critical Infrastructure Attack, App2Own, Ariadne's Thread sunt competitiile la care se vor putea intrece participantii, pentru a-şi imbunataţi cunoştintele in domeniu, dar şi pentru a inţelege importanţa securizarii sistemelor informatice.

„Vor fi doua zile excelente pentru securitatea cibernetica. Pentru DefCamp #7 ne-am concentrat in special pe competitii. Astfel, avem conceptul de Hacking Village, pentru ca oamenii sa poata experimenta şi sa afle practic ce inseamna hacking, ce probleme sunt si cum pot fi rezolvate in echipamentele hardware pe care ne bazam vietile sau in solutiile software pe care le folosim cu totii. in aceste doua zile pline, avem experti din diverse tari si subiecte care sa ne pregateasca pentru noul an al provocarilor ce ţin de securitate cibernetica“, a declarat Andrei Avadanei, fondatorul si coordonatorul DefCamp.

DefCamp 2016 este organizata de Asociatia Centrul de Cercetare in Securitate Informatica din Romania.


Andrei Avadanei, fondatorul si coordonatorul DefCamp
 

Avansul tehnologic redefineste securitatea cibernetica

Noua editie DefCamp se desfasoara intr-un an in care s-a vorbit foarte mult de noile tehnologii - masini autonome, orase digitale sau solutii digitale de reducere a birocratiei, dar si despre vulnerabilitatile majore cu care se confrunta utilizatorii obisnuiti pe telefoanele sau computerele lor. in urmatoarea perioada, aceste tehnologii se vor dezvolta tot mai mult, iar „Internet of Things“ va fi in centrul dezbaterilor.

In acest cadru tehnologic, DefCamp mizeaza mult pe competitii si pe sfaturi de la experti in securitate cibernetica. Nu va lipsi nici in acest an finala DefCamp Capture the Flag (D-CTF), cea mai importanta competitie de white hacking din Europa Centrala si de Est. La editia precedenta, inca din etapa de calificare au participat aproape 1.200 de echipe din peste 80 de tari, iar castigatorii au fost recompensati cu premii in bani, gadgeturi sau hardware. Anul acesta, in etapa finala, sunt asteptate in Romania echipe din 13 tari.

In contextul oraselor inteligente, Amihai Neiderman, Head of Research la Equus, va vorbi despre cum a reusit sa acceseze reteaua publica de WiFi din Tel Aviv. Prezentarea lui, sugestiv intitulata „How I hacked my city“, se va desfasura in prima zi, incepand cu ora 9.30. Raul Alvarez, Senior Security Researcher la Fortinet, va sustine prezentarea „Reversing a Polymorphic File-Infecting Ransomware“, in cadrul careia va vorbi despre analiza pe un virus ransomware, cea mai mare amenintare pentru utilizatorii casnici in ultimii ani.

Cu titlul „Do Tinder Bots Dream of Electric Toys?“, Inbar Raz, Principal Researcher la PerimeterX Inc., va prezenta algoritmii identificati pentru aplicatia de matrimoniale Tinder, dar si cum sunt generati. Dave Chronister, Managing Partner la Parameter Security va avea prezentarea „Split Personalities: The Psychology of Social Engineering“ si va discuta despre dimensiunile acestei activitati prin care foarte multi oameni sunt convinsi sa furnizeze datele lor. Programul complet al conferinţei este disponibil pe site-ul DefCamp, impreuna cu o multime de alte detalii despre toate celelalte activitati practice.

Share articol: