Jurnalistii au facut o investigatie pentru a afla adevarul.
Daca barbatul din imagine va este familiar, asta se intampla pentru ca probabil l-ati vazut asociat cu incidentele teroriste recente. Acest barbat aparent a fost "omorat" de cel putin 3 ori din luna ianuarie, cel mai recent in timpul atacului de pe aeroportul Ataturk.
Desigur, toate aceste ipoteze erau false. Din pacate, aceste inselaciuni de pe retelele de socializare au pacalit si presa - poza barbatului este inclusa in clipul New York Times despre victimele atacului din Orlando.
Asadar, cine este barbatul? Se pare ca este un maestru in inselaciuni, mai multe persoane pierzand sume de bani de pana la 1.000 de dolari din cauza lui. "Vrem sa-i ruinam reputatia. Vrem ca toata lumea sa ii recunoasca fata" a spus una dintre victime.
Cei de la France24 au reusit sa-l contacteze pe barbat insa au decis sa nu-i dezvaluie numele. El se afla acum in Mexic si este implicat in procedee juridice. "Poza mea este peste tot pentru ca cineva a pornit o farsa dupa o disputa legala" le-a spus acest celor de la France24. El a mai spus ca i-a contactat pe cei de la BBC si New York Times sa le ceara sa-i stearga poza, dar nu a primit niciun raspuns.
Care sunt repercusiunile pentru astfel de situatii? In majoritatea tarilor, legile despre hartuirea online este inca neclara. Uneori media poate avea un rol si victimele pot cere daune pentru calomnie si defaimare. Pedepsele pot fi serioase, ajungandu-se si la inchisoare. In acest caz, barbatul a evitat orice actiune legala impotriva sa, spunandu-le celor de la France24 ca in Mexic "nimeni nu se intampla in astfel de cazuri".