O analiza facuta de cercetatorii de la Gartner sustin ca vor fi 25 de miliarde de dispozitive conectate la internet pana in 2020.

Pana la sfarsitul acestui deceniu, device-urile conectate la internet vor depasi numarul oamenilor de 3 ori conform unei analize facute de cercetatori de la Gartner. Vor fi 25 de miliarde de dispozitive pana in 2020, depasind astfel numarul oamenilor de 3 ori, estimandu-se ca vor fi 7.7 miliarde de oameni in acel moment.

Studiul nu include numai device-urile precum smartphone-urile, tabletele si gadgeturi care pot fi purtate, ci si cele folosite pentru a localiza livrarile sau logistica productiei, si cele medicale.

Gartner se asteapta ca device-urile care pot fi purtate, precum fitness trackers si ceasurile inteligente - sa mareasca substantial numarul dispozitivelor conectate, insa cea mai mare parte vor fi cele folosite in scopuri de afaceri. Pe aceasta zona, se asteapta sa existe 2.9 miliarde de dispozitive conectate.

"Este probabil ca in urmatorii ani, un anumit nivel de inteligenta construita si conectivitate sa fie considerata un adevarat standard" spun cei de la Gartner.

Share articol: