Dupa ce Google a cumparat o aplicatie, acum are de gand sa foloseasca tehnologia respectiva si in softul sau de traducere.

Google a cumparat in urma cu ceva timp aplicatia WordLens. Cu ajutorul ei, daca indrepti camera telefonului spre un text scris intr-o anumita limba, pe ecran vei vedea traducerea textului respectiv. Functia va fi implementata si in noul Google Translate. Exista deja o captura de ecran, postata de cei de la AndroidPolice:

Logoul WordLens apare in urmatoarea versiune de Google Translate.

Pana putem folosi noul soft, ne putem delecta cu WordLens, aplicatie care a devenit gratuita dupa cumpararea ei de catre Google. Ea permite traduceri din si in engleza, franceza, germana, italiana, portugheza, rusa si spaniola.

De asemenea, noul Google Translate va autodetecta limba, in cazul conversatiilor, aceasta fiind a doua functie importanta pe care o primeste. Daca un englez si un spaniol se intalnesc, fiecare va vorbi in limba lui. Google va traduce in spaniola vorbele englezului si in engleza vorbele spanioului, detectand automat cele doua limbi straine

Share articol: