Un nou studiu sugerează că orele petrecute săptămânal în fața unui ecran, în „compania” jocurilor video pot crește activitatea creierului și, în special, pot stimula abilitățile cognitive necesare în procesul de luare a deciziilor.

Cercetătorii care au realizat studiul sugerează că jocurile video ar putea fi folosite chiar ca o metodă de antrenament pentru a îmbunătăți procesele de luare rapidă a deciziilor în creier.

Imagistica prin rezonanță magnetică funcțională a fost folosită pentru a măsura activitatea neuronală a 47 de participanți la studiu - 28 de persoane care jucau în mod regulat jocuri video și 19 persoane care nu o făceau. Voluntarii au fost rugați să apese butoane ca răspuns la direcția în care se mișcau o serie de puncte pe un ecran aflat în fața lor. Jucătorii obișnuiți cu jocurile video au fost atât mai rapizi, cât și mai exacți în răspuns, iar investigațiile realizate ulterior au arătat că a existat, de asemenea, o activitate sporită în anumite părți ale creierului lor.

„Aceste rezultate indică faptul că jocurile video îmbunătățesc mai multe subprocese legate de senzație, percepție și cartografiere a acțiunilor pentru a îmbunătăți abilitățile de luare a deciziilor", au arătat cercetătorii în lucrarea publicată.

În timp ce legătura dintre jocurile video și stimulentele cognitive nu este nouă, cu fiecare cercetare ne apropiem mai mult de înțelegerea ei, dar și de găsirea unor metode prin care am putea utiliza impactul pozitiv al jocurilor video.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: