De luni de zile auzim zvonuri despre noua companie de inteligență artificială a lui Elon Musk, xAI, iar acum se pare că este aproape gata de lansare. CEO-ul Tesla și cunoscutul guru al rețelelor sociale tocmai a anunțat lansarea fazei beta a companiei, inițial pentru un „grup select", deși Musk nu a specificat ce a stat la baza procesului de selecție. 

Musk face promisiuni mărețe cu privire la AI-ul său, anunțând că „în unele aspecte importante, este cel mai bun care există în prezent". Va concura cu produse similare ale OpenAI, Google, Meta și multe altele, așa că vom vedea care sunt „aspectele importante" care îl fac să fie cel mai bun care există în prezent.

Promisiunile mărețe au început încă de lansarea xAI, deoarece fondatorul susține că scopul său este, la propriu, „să înțeleagă adevărata natură a universului".

Musk a avut un șir nesfârșit de probleme în ultima vreme, inclusiv vânzările slabe ale Tesla și scandalurile care se țin lanț pe Twitter, așa că vom vedea dacă va reuși să-și atingă obiectivul cu succes.
 

Share articol: