Afla aici cum sa faci ca sa nu ai probleme cu contul de Facebook!
Softurile create cu rele intentii, care simulau faptul ca ar fi utilizatori adevarati, au reusit sa se infiltreze in Facebook, potrivit unei cercetari facute de University of British Columbia. Autorii acestuia sustin ca 250GB de informatii personale ale utilizatorilor ar fi disparut.
Oficialii Facebook sustin ca isi pun mari probleme in legatura cu credibilitatea acestui studiu.
Cercetatorii ar fi imprastiat 102 de "socialbots", programe de calculator care se comporta asemanator ca oamenii care au conturi pe Facebook. Aceste soft-uri au trimis cereri de prietenie la peste 5 mii de useri de Facebook alesi la intamplare. In decurs de 2 saptamani, aproape 20% dintre oamenii respectivi au acceptat prietenia.
Cercetatorii sustin ca doar 20% dintre socialbots au fost blocati, si asta doar pentru ca oamenii de pe Facebook au raportat spam.
Tot in aceasta perioada a sosit o statistica de la Facebook care sustine ca 600.000 conturi sunt compromise zilnic. Numarul are o oarecare greutate, insa oficialii retelei de socializare sustin ca n-ar reprezenta decat 0,06% din totalul de 1 miliard de autentificari ce se fac intr-un interval de 24 de ore.
Facebook a lansat doua noi modalitati prin care pot incerca macar sa cresti securitatea contului tau. Ele sunt Trusted Friends si App Passwords. Prima dintre ele face un fel de cerc de incredere, util atunci cand contul este innacesibil. In cazul unei astfel de situatii, Facebook trimite coduri de validare fiecarui membru al grupului. Acestia il pot da mai departe userului care a intampinat problema. Atunci cand el primeste codurile de acces de la toti prietenii, isi poate recupera contul.
App Passwords se refera la autentificarea in cadrul unor aplicatii precum Skype sau Spotify.