OpenAI a introdus chat-urile vocale cu ChatGPT pe Android și iOS în septembrie, oferindu-le utilizatorilor opțiunea de a avea conversații reale cu chatbotul, dacă doresc. 

Totuși, compania a pus la dispoziție funcția doar pentru abonații Plus și Enterprise atunci, cu promisiunea că o va lansa în cele din urmă și pentru alte grupuri de utilizatori. Acum, cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, a anunțat pe X că posibilitatea de a purta conversații vocale cu ChatGPT este acum disponibilă pentru toți utilizatorii care folosesc în mod gratuit platforma pe mobil.

Când compania a introdus pentru prima dată chat-urile vocale, a recunoscut că există o măsură în care capacitatea de a realiza „voci sintetice realiste din doar câteva secunde de vorbire reală" prezintă noi riscuri. De exemplu, aceasta ar putea permite oamenilor rău intenționați să se dea drept personalități publice sau drept oricine doresc. Prin urmare, compania a decis că funcția vocală a ChatGPT se va concentra pe conversații. Aceasta este alimentată de un model text-to-speech care poate genera „un sunet asemănător cu vocea umană doar din utilizarea textului și folosind doar câteva secunde de exemplu de vorbire". OpenAI a lucrat cu actori vocali pentru a crea această capabilitate și oferă cinci voci diferite din care puteți alege.

Share articol: